Мъжете не са "дебелокожи"

Мъжете не са "дебелокожи" Правилната грижа за кожата не е само за дамите. Независимо от пола, кожата изисква своите нужди. Грижата за кожата трябва да се практикува целогодишно, но някои стъпки се променят в зависимост от сезона, включително и през лятото.
На първо място, кожата трябва да се поддържа чиста непрекъснато и особено през летните горещи месеци, когато в резултат на изпотяване по нея се натрупват мръсотия и пот. Затова кожата трябва да се почиства два пъти дневно - сутрин и вечер, за да се отстранят нежеланият допълнителен себум и замърсяванията, като в резултат тя става по-чиста и гладка.
Когато се планира бръснене, предварителното почистване на лицето е задължително. Кожата трябва да се ексфолира, за да се премахнат излишните мъртви клетки от повърхността ѝ. Когато брадата се бръсне, трябва да се използва гел или пяна, за да се избегне дразненето. Тези продукти осигуряват хлъзгав слой на кожата и я защитават от наранявания. Бръсненето обаче не бива да е всеки ден, тъй като в комбинация с топлото време, кожата съвсем се изсушава.
След бръснене е силно препоръчително кожата да се хидратира. Бръсненето понякога може да раздразни кожата и да я изсуши. Поради това нанасянето на овлажняващ крем след бръснене може да предотврати тези симптоми. Може да се нанася дори съвсем малко количество зехтин, който да хидратира в дълбочина. За мъжката кожа много добре работят продуктите, съдържащи витамин Е и алое вера.
За пълно хидратиране на тялото през летните месеци мъжете трябва да приемат много вода, но и да консумират повече плодове и зеленчуци, богати на вода. Така не само тялото, но и кожата ще бъде добре хидратирана.
Накрая, но не на последно място, трябва да се нанесе продукт, съдържащ SPF. През летните месеци кожата на мъжете също изисква защита от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Продуктът трябва да се нанася няколко пъти през деня, особено при мъжете, които се потят обилно.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД