Алое вера е мощно оръжие срещу косопад

Алое вера е мощно оръжие срещу косопадПадането на косата може да бъде в резултат от заседнал начин на живот, хранителни дефицити, алергии, неправилна грижа, генетика и други. Стресът е един от основните виновници за падането на косата. Той е причина и за проблеми с кожата на главата като пърхот например.
Косопадът може също да е заради хормонален дисбаланс. Хормоните играят важна роля в регулирането на цикъла на растежа на косата. Когато има ендокринни нарушения, тогава е много вероятно да има наличие на обилен косопад.
Друг фактор е дефицитът на витамин В12, който причинява загуба на коса. Липсата на витамина повлиява на червените кръвни клетки, които пренасят кислород към тъканите и в резултат косата започва да пада.
Други причинители на косопада са: недостиг на желязо, загуба на тегло, възрастта, хипотиреоидизъм и хипертиреоидизъм, както и много други.
Един от начините за сгъстяване на косата и предотвратяване на нейното падане е чрез използването на различни естествени продукти, които се намират във всеки дом. Такъв например е алое вера. То е богато на ензими, които възстановяват косата и премахват мъртвите кожни клетки от скалпа. Алоето помага и за стимулиране растежа на косата, като увеличава обема й. То също действа като отличен балсам и оставя косата лъскава и гладка. Алое вера предотвратява сърбежа по скалпа и намалява пърхота. За по-добри резултати може да се приема и сок от алое вера, който да насърчи растежа на косата.
Друг много ефикасен продукт е яйцето, което се счита за идеално при загуба на коса. Причината се крие в съставките му, а именно протеини, витамин В12, желязо, цинк, омега-6 мастни киселини. Този домашен продукт се използва също за ускоряване на растежа и обема на косата.
Масажите на скалпа спомагат да стимулиране на космените фоликули и за увеличаване на растежа на косата. Когато се комбинират с етерични масла, резултатът е незабавен. Може да се използват масло от лавандула, розмарин и мащерка, които предотвратяват изтъняването на косъма и оплешивяването.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД