И ягодите са оръжие за бели зъби

И ягодите са оръжие за бели зъбиСъществуват различни продукти, които избелват зъбите. Въпреки това, повечето от тях съдържат изкуствени химикали, които могат да доведат до проблеми. Има обаче някои естествени продукти, които могат да се намерят лесно и не увреждат зъбите толкова, колкото тези от магазина.
Такъв продукт е содата за хляб. Тя притежава естествени свойства за избелване, поради което е популярна съставка в пастите за зъби. Има абразивна консистенция, което помага за изчистване на повърхностните петна по зъбите.


Содата бикарбонат създава алкална среда в устата

като предотвратява растежа на бактериите и също отстранява плаката по зъбите. Избелването на зъбите с помощта на содата се случва след по-продължително използване, но трябва да се има предвид, че не се препоръчва честото ѝ използване.
Водородният пероксид също притежава избелващо действие, като в допълнение убива бактериите в устата. Проучване установи, че пастите за зъби, съдържащи 1% водороден пероксид в съчетание със сода бикарбонат, значително повишават избелването на зъбите. Водородният пероксид също не трябва да се използва много често, тъй като може да предизвика чувствителност на зъбите.
Куркумата е натурална подправка, която може да се използва за избелване на зъбите.

Прахът от куркума има нежна абразивна структура

която отстранява повърхностните петна по зъбите. Тя притежава противовъзпалителни и антимикробни свойства, които допълнително допринасят за избелването им. Куркумата може да се смеси с кокосово масло, което премахва плаката по зъбите, като ги оставя чисти и по-бели.
Ябълковият оцет е следващият естествен продукт, който почиства добре зъбите и насърчава тяхната естествена белота. Оцетната киселина е основната активна съставка, която убива бактериите и избелва зъбите. Както предишните продукти, така и

ябълковият оцет не трябва да се използва прекалено често

Ягодите са чудесен пролетен плод, който може да избелва зъбите, когато се смеси със сода бикарбонат. В допълнение, ягодите премахват жълтите петна по зъбите и ексфолират повърхността им, като премахват бактериите.
"Здравна поща"


Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД