Какаовото масло заличава бръчките

Какаовото масло заличава бръчкитеКакаовото масло е чудесен естествен овлажнител за кожата. То е с високо съдържание на мастни киселини, които проникват в нея, за да я хидратират. Освен това то прави кожата мека и здрава и е много ефективно в борбата със сухата и сърбяща кожа.
То е богато на антиоксиданти, включително олеинова, палмитинова и стеаринова киселина. Тези мастни киселини осигуряват защитен слой на кожата и я предпазват от свободните радикали. Така се забавя и процесът на стареене и се предотвратяват кожни несъвършенства като фини линии и    бръчки.
Антиоксидантите в какаовото масло също подобряват тонуса на кожата и намаляват видимостта на    белезите. То се препоръчва дори за хора с много чувствителна кожа, която е склонна към раздразнения като екзема и дерматит.
Какаовото масло намира приложение и като балсам за    устни. То осигурява предимства на устните като ги овлажнява и омекотява. В допълнение, съдържащият се в какаовото масло кофеин прави устните по-плътни и с лек цвят.
Какаовото масло може да се използва и като балсам за коса. Поради овлажняващите си свойства, то хидратира косъма в дълбочина, подхранва скалпа и оставя приятен аромат на косата. Нанасяйки го върху косата, се намалява значително пърхотът и се заздравяват космените фоликули. По този начин косата става по-силна и по-плътна. Косата не само че придобива силен блясък, но също е по-малко склонна да се накъсва. Използването му допълнително ускорява    растежа на косата.
Какаовото масло може да се използва и като допълнение на пяната или гела за    бръснене. Освен че хидратира кожата, то я снабдява с полезни хранителни вещества.    
Не на последно място е и използването на какаовото масло като основен компонент в    ароматерапията. Добавяйки го към ваната, то не само че омекотява кожата и я прави гладка, но също намалява тревожността и депресията и насърчава добрия сън.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД