Кафето прави кожата здрава и енергизирана

Кафето прави кожата здрава и енергизиранаОсвен за сутрешно ободряване, кафето може да се прилага външно върху кожата. Нанасянето му гарантира цял набор от ползи.
Кафето е богат източник на антиоксиданти, необходими за предпазване на тялото от свободните радикали, които увреждат кожата. Благодарение на това му свойство, то
укрепва естествената защита на епидермиса
В проучване е показано, че екстрактът от кафе помага за запазването на енергията на клетките.
Кафето притежава и свойството да предпазва тялото от ултравиолетовите лъчи, които могат да бъдат опасни, тъй като в някои случаи водят до кожни заболявания. Редовното нанасяне на кофеин предпазва кожата от слънцето и канцерогенните му ефекти. Според изследване кофеинът действително потиска реакцията на увреждане на ДНК в резултат от неблагоприятните UV лъчи.
Като следващ ефект на кафето върху кожата е
способността му да я прави гладка и мека
То успява успешно да възстанови тъканите на кожата и играе важна роля в регулирането на повторния растеж на клетките. Това води до задържане на влага, повишаване на колагена и еластина в кожата.
Кафето притежава свойството и да подобрява циркулацията. То стимулира кръвообращението и прави кожата здрава и енергизирана, като същевременно
намалява подуването на тъканите в някои участъци
Именно поради това кафето се счита за ефективно средство за намаляване на подпухналите очи. Причината е, че то помага на кръвоносните съдове да се свият.
Кафето е и отличен ексфолиант. Кожата може да се масажира с кръгови движения за отстраняване на мъртвите клетки чрез смесване на мляно кафе, кафява захар и зехтин. Този естествен скраб изчиства кожата от токсини и бактерии, като я оставя мека и нежна.
Кафето
може да се използва и за ексфолиране на скалпа
За целта може да се смеси смляно кафе и малко вода върху мокра коса. С помощта на масажни движения скалпът може да се изчисти от излишен себум, бактерии и мъртви кожни клетки.
Кафето може да се използва и като антицелулитен скраб за тяло. То помага за стягане на кожата и за намаляване появата на тъмен целулит.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД