Нов апарат - Високоинтензивен магнит, функционира в "HBO Medical Support Center"

Нов апарат - Високоинтензивен магнит, функционира в "HBO Medical Support Center"Има доказано бърз ефект при болки в мускулите и ставите, скованост, ограничен обем на движенията, казва д-р Теодора ИВАНОВА, специалист физиотерапия
- Д-р Иванова, наскоро "HBO Medical Support Center" се сдоби с още един апарат, бихте ли разказали за него?
- Новият апарат е високоинтензивен магнит. Той е източник на пулсиращо магнитно поле с висока честота, което стимулира дори слабата мускулатура или води до мускулна релаксация при повишен мускулен тонус.
Въздействието е чрез различни по големина апликатори и терапевтичен стол с два индуктора. Лечението стимулира мускулите без директен контакт с кожата. Терапевтичната процедура е семпла и от пациента не се изисква особена подготовка. Докато трае тя, пациентът просто седи на стола. Има доказано бърз ефект при болки в мускулите и ставите, скованост, ограничен обем на движенията, както и при специфични състояния, като задържане на урина, полови смущения и нощно напикаване.
Нов апарат - Високоинтензивен магнит, функционира в "HBO Medical Support Center"- Центърът бързо се наложи в града, какво го отличава от останалите?
- Освен приятната атмосфера, удобната локация, екипът от млади и квалифицирани специалисти, НВО разполага с апаратура от най-висок клас на водещи фирми производители на европейския пазар. Така например, лечебният курс освен с класическите и добре познати на всички - магнит, масажи, средно- и високочестотни токове и други, може да бъде допълнен и с непознатите доскоро иновативни процедури. Тук влизат апаратният лимфен дренаж, извършващ се с уникален по рода си 12-камерен апарат, позволяващ прецизна и индивидуална дозировка, съобразена изцяло с нуждите на отделния пациент.
Апаратът за лимфен дренаж има широко приложение
и е подходящ при редица диагнози. Ефективно се прилага и в спортната рехабилитация, като може да се ползва както за релаксация, така и за подготовка на мускулатурата за предстоящи натоварвания. Има неизменна роля и в борбата с целулита. При тези процедури обаче, се възползваме и от ползите, които ни предлага и един друг също така иновативен апарат - шокуейв.
- Звучи обещаващо, особено за дамите! Бихте ли ни разказали повече за този вид процедура? През топлите месеци нараства интересът към подобни техники.
- Да, разбира се. 85% от жените след тийнейджърска възраст имат проблеми. Всички знаем, че борбата с целулита е трудна, но при правилен подход, резултатите не закъсняват. НВО център предлага иновативна методика, състояща се от две фази, наскоро разработена и намираща приложение на запад. Първата фаза включва обработване на проблемните зони с апарата за ударно-вълнова терапия - шокуейв. Редица проучвания доказват безспорния ефект на ударно-вълновата терапия при разрушаване на склеротичната влакнеста тъкан, на която се дължи набръчканата, неравна форма на целулита от една страна, от друга - ускоряване циркулацията на кръвта и лимфата, увеличава се мембранната пропускливост и се стимулира обмяната на липиди, ускорява метаболизма на тъканите.
- Искате да кажете, че с помощта на този апарат се разбива целулитът?
- Казано с прости думи - да. Но да добавя и втората фаза, която включва вече споменатия апарат за лимфодренаж. Така че обяснено по-лесно е -
с единия апарат разбиваме целулита, а с другия го разнасяме
- Кои са другите апарати, с които правите такива "чудеса"?
- Барокамерата, за която сме говорили и друг път. Ще се спра накратко на нея, като само отчета отличните резултати, които сме постигали до момента при много голяма част от нашите пациенти. Ще споделя с вашите читатели, че проведохме наше собствено проучване. То показва, че 98% от хората, ползвали барокамерата като терапевтично средство, средство за релаксация и възстановяване (при спортисти), както и като процедура, която повишава имунитета и общо укрепва организма, са изключително доволни от ефекта. Анкетираните отчитат подобрение в състоянието си още след първите няколко процедури. Безспорни са и
ползите във възстановителния режим на професионалните спортни отбори
- Как ще представите центъра пред хора, които не знаят нищо за него?
- НВО е медицински център, намиращ се на територията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора (ОРБ). Центърът предлага най-нови методики и техники на класическата физиотерапия, хипербарна окситерапия и масажи. Процедурите са индивидуални за всички пациенти, като назначенията се правят от лекар специалист физиотерапевт.
- Един въпрос, който е важен за нашите читатели - работите ли със Здравната каса и фондове за допълнително здравно осигуряване?
- Да, от миналата календарна година нашият център работи с пациенти по направление на НЗОК, както и фондове за ДЗО.
Центърът се намира в Стара Загора, ул. "Д-р Т. Стоянович" 19 (в двора на ОРБ, бившето Детско отделение), тел. 042/230155; 0879 322190
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД