Лимонова вода за свеж дъх и подмладяване

Лимонова вода за свеж дъх и подмладяванеЛимонът е широко използван, както в кулинарията, така и за медицински цели. Полезен е заради богатото си съдържание на витамин С, B, рибофлавин, калций, фосфор, магнезий. Съдържа полезни протеини и въглехидрати.
Не само лимоновият сок, но и водата, в която е прибавен, има въздействие върху организма.
Според експертите по хранене и диететика, лимоновата вода има редица ползи за здравето.
Храносмилане
Лимоновата вода помага при симптоми на стомашно разстройство - гадене, киселини, подуване на корема, оригване.
Приемът на лимонов сок може да облекчи и запек.
Под формата на сок, лимонът може да ограничи симптомите на хълцане. Смята се, че има ползотворно действие и при камъни в жлъчния мехур.
За здрава кожа
Като естествен антисептик лимонът се възприема за средство, което може да участва и в лечението на кожни проблеми. Тъй като цитрусовият плод е богат източник на витамин С, лимонената вода благоприятства за подмладяване на кожата, допринася за придобиването на блясък на лицето, действа и за премахване на черни точки.
Ако се приложи лимонова вода в областта на изгорена кожа, вероятността от оставяне на белези е сравнително по-малка.
Зъбна хигиена
Лимонът има приложение и в стоматологичната помощ. Действа като болкоуспокояващо средство при зъбобол.
Лимоновата вода осигурява свеж дъх и е с ефект срещу кървене на венци.
Инфекции на гърлото
Тъй като лимонът има антибактериално действие, водата със сок от него е помощник в борбата срещу инфекции на горните дихателни пътища. Отличава се с успокояващ ефект при болки в гърлото и възпаление на сливиците.
Редуциране на теглото
Една от основните ползи за здравето на лимоновата вода е, че проправя път за по-бързо намаляване на теглото. За премахване на излишните килограми диетолозите препоръчват коктейл от лимонов сок, смесен с хладка вода и мед.
Срещу стрес и депресия
Лимоновата вода има успокояващ ефект, както за ума, така и за тялото - намалява напрежението при психически стрес и депресия.
За здраво сърце
Благодарение на високото си съдържание на калий, лимоновата вода помага при проблеми със сърцето. Спомага за контролиране на високото кръвно налягане, виене на свят и гадене.
Колко да пием?
В случай, че сте в добро здравословно състояние, препоръчително е изстискването на половин лимон в чаша вода. За максимален ефект напитката може да се приема 2 пъти дневно.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД