Как да пазим косата по време на сън

 Как да пазим косата по време на сънАко и вие се въртите много нощем в леглото, вероятно всяка сутрин се събуждате с коса, приличаща на разхвърляно гнездо. Не можем да променим начина си на спане, но има какво друго да променим така, че да запазим косата си. Ето няколко лесни съвета, които ще ни предпазят от цъфтежи, навързване на възли и други увреждания, които може да съсипят прическата ни, докато спим.
Овлажняване
Точно както кожата ни се нуждае от овлажняване, за да остане еластична и красива, така и косата има нужда от влага. Затова е важно да използваме редовно балсам. Това не значи да я мием всяка вечер преди лягане, но, ако нанасяме балсам от върха на косъма до около сантиметър над скалпа, това ще предпази косата и през деня, и през нощта. Добре овлажнената коса по-рядко се къса, наелектризира или уврежда.
Разресване преди лягане
Звучи като лесна идея, но това е една голяма стъпка към предпазването на косата, докато спим. Ако просто разрешем възлите преди да положим глава на възглавницата, ще се подсигурим, че, когато се събудим, щетите върху главата ни ще са минимални. Всеки възел, който разрешем преди да си легнем, ще означава, че на сутринта ще имаме с един по-малко за сресване.
Избор на здравословна прическа
Можем да предпазим косата си нощем и да изглеждаме добре, докато го правим! Може би най-добрият начин да предпазим дългата коса от накъсване и други увреди, е като я вържем. Две плитки е идеалната прическа за сън. Те държат косата далеч от гърба и от възглавницата, затова се получава по-малко триене и завързване на възли през нощта. Един удобен кок също е добра опция, ако е направен достатъчно високо на върха на главата, за да не ни пречи да лежим по гръб. И двете прически предпазват косата от увреждане и, ако са правилно направени, ще оставят на сутринта красиви къдрици или вълни.
Сатенени или копринени чаршафи и калъфки
Грубите калъфки и чаршафи могат да предизвикат увреждане на косата с времето. Сатенените и копринените материи ще ни подсигурят, че косата се плъзга по възглавницата през нощта, а не се закача върху нея.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД