Как да забавим бръчките по шията

Neck-treatments new3Хоризонталните линии по шията са често срещани, а зад тяхната поява се крият няколко причини. Подобно на кожата на лицето, тази на шията ни също е много деликатна. Въпреки че много хора полагат специални грижи за лицето си, шията почти винаги се игнорира.
Кожата, която се поддава на процесите на стареене, скоро започва да добавя линии и по шията. Този тип бръчки могат да се появят във всяка възраст и е важно да се направи нещо, преди те да станат по-забележими.
Друга причина за тяхната поява е отпускане на кожата или загуба на мазнини в тази област. До тях може да доведе и позиция на тялото, при която сме наведени за продължителен период от време. Какво бихме могли да направим, за да се отървем от тях?
Винаги трябва да хидратираме и шията, заедно с лицето. По този начин ще предотвратим изсушаването на кожата и преждевременното й остаряване.
Слънчевите лъчи частично могат да засегнат кожата на шията, а когато тя не е защитена със слънцезащитен продукт, е изложена на риск. Може също така да покриваме тази област с шал, когато слънцето е силно.
Трябва да се стараем да държим главата си изправена нагоре, вместо погледа ни да е „забит“ надолу, а също така можем да опитаме и някои упражнения, с които да разтегнем мускулите и кожата в областта на шията.
Всеки път, когато нанасяме лосион или крем за тяло, движенията, с които го правим, трябва да бъдат отдолу нагоре - не бива да дърпаме кожата надолу. Ако спазваме посочените методи, появата на бръчки по кожата на шията ни ще се забави. От друга страна, винаги можем да го прикрием и с малко грим.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД