Три съвета за косата и кожата в края на зимата

Три съвета за косата и кожата в края на зиматаЗа това, че кожата и косата се нуждаят от особени подхранващи грижи през зимата, всички знаем. Много е казано за ползата на кремовете, шампоаните и маските. Подхранването през зимата е първата грижа, която научаваме още от тийнейджърските си години. Това се е превърнало в рутинна грижа и задължителна информация.
Представяме ви три интересни начина за грижа за косата и кожата в последния (да се надяваме) студен месец на зимата.
Вместо гел за бръснене, използвайте балсам.
През зимата бръсненето на деликатните интимни зони не се пропуска. Но е важно да се каже, че кожата в тези зони, особено през този мразовит сезон, е по-чувствителна и уязвима от обикновено и може лесно да бъде раздразнена от химичния състав на някои продукти. Това важи и за кожата на краката, но като цяло тя е по-малко чувствителна. Препоръчително е да ползвате натурални продукти. Вместо гел, може да ползвате балсам за коса, който не трябва да съдържа синтетични съставки, т. е. да е безсулфатен. Нанесете го на мястото, което ще третирате с бръснач, разтъркайте текстурата, за да се разпени леко.
Взимайте душ с маска на лицето. Преди да влезете под парата на душа или в горещата вана, измийте лицето си с топла вода и нанесете хидратираща маска. Парата ще активира проникването на овлажняващите съставки в дълбоките слоеве на кожата и ще създаде истински спа ефект. Ваната също отпуска сетивата, а това само по себе си е основна предпоставка за дълбоко проникване на полезните вещества в кожата.
Оставете балсама върху косата за 20 минути. Не само не трябва да пренебрегвате подхранващ продукт като балсама за коса, но през зимните месеци е необходимо да му отделяте особено внимание. След като си измиете косата с шампоан, нанесете балсама за коса и го оставете да действа за около 20 минути. През това време можете да извършите други дейности като епилация или ексфолиране на кожата. Парата в банята ще действа благоприятно за действието на балсама. Но ефектът ще бъде осезаем дори и при стайна температура. Измийте балсама с хладка вода. Това ще помогне да предотвратите статичното електричество в косата, което е неин постоянен спътник през зимата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД