Д-р Наталия ЗАТОРСКАЯ: Гел лакът може да доведе до онихолиза

Д-р Наталия ЗАТОРСКАЯ: Гел лакът може да доведе до онихолизаПостоянното удължаване на ноктите и използването на гел лак става причина за здравословни проблеми. Това заяви за "Российская газета" Наталия Заторская. Тя е висококвалифицирана лекарка и работи в дерматологичния и козметологичен институт "Коломенски" в Русия.
Твърде честото използване на този лак и удължаването на ноктите води до увеличаване на чупливостта им, те стават крехки и растат неправилно, смята Заторская. Освен това може да се стигне до пълна онихолиза. Това е отделяне на ноктите от тяхното легло.

Прочети още...

Мъжете не са "дебелокожи"

Мъжете не са "дебелокожи" Правилната грижа за кожата не е само за дамите. Независимо от пола, кожата изисква своите нужди. Грижата за кожата трябва да се практикува целогодишно, но някои стъпки се променят в зависимост от сезона, включително и през лятото.
На първо място, кожата трябва да се поддържа чиста непрекъснато и особено през летните горещи месеци, когато в резултат на изпотяване по нея се натрупват мръсотия и пот. Затова кожата трябва да се почиства два пъти дневно - сутрин и вечер, за да се отстранят нежеланият допълнителен себум и замърсяванията, като в резултат тя става по-чиста и гладка.

Прочети още...

Алое вера е мощно оръжие срещу косопад

Алое вера е мощно оръжие срещу косопадПадането на косата може да бъде в резултат от заседнал начин на живот, хранителни дефицити, алергии, неправилна грижа, генетика и други. Стресът е един от основните виновници за падането на косата. Той е причина и за проблеми с кожата на главата като пърхот например.
Косопадът може също да е заради хормонален дисбаланс. Хормоните играят важна роля в регулирането на цикъла на растежа на косата. Когато има ендокринни нарушения, тогава е много вероятно да има наличие на обилен косопад.

Прочети още...

Не пренебрегвайте хиперпигментните петна

Не пренебрегвайте хиперпигментните петнаХиперпигментацията е термин, с който се означават областите от кожата с неравномерна пигментация. Проявява се под формата на тъмни зони или "петна", които придават неравномерен цвят на кожата. С напредване на възрастта, особено по откритите части на тялото, изложени на пряка слънчева светлина, пигментацията става все по-неравномерна.
Основният източник на придобита хиперпигментация е

прякото излагане на слънце

особено без предварителното нанасяне на продукт със защитен  фактор върху откритите части на кожата.

Прочети още...

И ягодите са оръжие за бели зъби

И ягодите са оръжие за бели зъбиСъществуват различни продукти, които избелват зъбите. Въпреки това, повечето от тях съдържат изкуствени химикали, които могат да доведат до проблеми. Има обаче някои естествени продукти, които могат да се намерят лесно и не увреждат зъбите толкова, колкото тези от магазина.
Такъв продукт е содата за хляб. Тя притежава естествени свойства за избелване, поради което е популярна съставка в пастите за зъби. Има абразивна консистенция, което помага за изчистване на повърхностните петна по зъбите.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД