Яйцата са полезно "лакомство" за косата

Яйцата са полезно "лакомство" за косатаЯйцата са незаменима съставка в грижата за косата. Те са богати на минерали, протеини и витамини от В-комплекс. Тези хранителни вещества помагат за предотвратяване загубата на коса. В допълнение на това, те укрепват корените на косата. Хранителните вещества също стимулират растежа на нова коса, добавят обем и водят до нейното сгъстяване.
Тъй като косата е съставена от 70% протеин, протеините в яйцето я укрепват и възстановяват. Протеините още могат да допринесат за блясък в косата. Мазнините в яйцето пък я хидратират.
Жените с мазна коса трябва да използват белтъците. Те са много богати

Прочети още...

Ако искаме здрави и красиви нокти

Ако искаме здрави и красиви ноктиПриемът на някои хранителни вещества спомага за здравината, силата, растежа на ноктите и образуването на нокътната плочка. Сред най-важните витамини, минерали и микроелементи за здрави нокти са:
Биотин
Биотинът е витамин от В-комплекс, известен още като витамин В7. Той стимулира здравия растеж на клетките на ноктите. В проучване на 35 души с чупливи нокти се установи, че 2,5 мг биотин на ден в продължение на 6 седмици подобрява симптомите

Прочети още...

Витамин Е е добър приятел на лицето ви

Бадемите са с високо съдържание на витамин ЕВитамин Е е хранително вещество, което помага на клетките да се регенерират. То притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които подобряват здравето на кожата.
Витамин Е може да се прилага локално върху лицето, за да намали възпалението и да направи кожата да изглежда по-млада. Локално витамин Е може да се приложи върху лицето дори само за 1 нощ за предотвратяване на стареенето. Защо точно вечер е най-подходящото време да се прилага? Защото той има гъста консистенция и ще се абсорбира от кожата най-добре именно тогава. Ако се приложи сутринта, поставянето на грим, крем или серуми може да бъде затруднено.

Прочети още...

Премахване на стрии с лазер

Премахване на стрии с лазерИзползването на лазер при лечение на стриите е научно обосновано и с доказан ефект. Понякога не се стига до пълното премахване на белезите, но редица изследвания сочат, че след прилагането на лазерно лъчение стриите имат клинично подобрение. След микроскопски анализ е доказано подобрение при дължината, дълбочината и оцветяването на стриите.
Актуално е т.н. фракциониране със специален апарат, при което буквално се

Прочети още...

Хидратирайте по няколко пъти на ден кожата през зимата

Хидратирайте по няколко пъти на ден кожата през зиматаПрез зимата студът и вятърът причиняват изсушаване на кожата на ръцете. В допълнение на това, топлината на закрито води до същия ефект. Ако ръцете често се измиват, кожата съвсем се дехидратира. В резултат тя се напуква, започва да се лющи и дори в по-крайни случаи да кърви.
Кожната бариера съдържа протеини, липиди и масла.
Слабата кожна бариера не успява да защити ръцете и затова възникват сърбеж, възпаления и екземи.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД