И козметиката има срок на годност

И козметиката има срок на годностРазбира се, основен критерий за това дали едно козметично средство е годно за употреба или не, е неговият срок на годност. След като той изтече, продуктът може да нанесе сериозна вреда не само на красотата, а и на здравето.
Но невинаги да се знае това е достатъчно. Ето още малко информация.
Спиралата
Тя може да се използва най-много 2-4 месеца след нейното отваряне. Ако искаме да удължим нейната годност (независимо какво е изписано на опаковката), трябва да я съхраняваме на тъмно, прохладно и сухо място.
Ако спиралата вече е негодна, тя става по-лепкава и трудно се нанася върху миглите.

Прочети още...

Миенето на лицето е умение

Миенето на лицето е умениеМиенето на лицето е проста всекидневна процедура, която не изисква умения - това схващане само подсказва недостатъчна култура на хигиената и липса на някои необходими познания. Защото от правилния избор на средствата за водната „процедура” и от начина на миене зависи здравият и красив цвят на лицето.
Ако става дума за суха кожа, първата цел логично е хидратацията - повишаване на нивото на влага в клетките. За този тип кожа са подходящи почистващите средства с кремообразна текстура. Измиването с топла вода не трябва да продължава повече от 10-ина секунди, защото в противен случай рискувате да лишите кожата си от нейната природна защита.

Прочети още...

Да си направим спа у дома

Да си направим спа у домаТерминът “спа” заедно с уелбийнг и уелнес безспорно станаха най-популярните чуждици в речника за здравословен начин на живот. Дори се появяват все повече спа-студиа и цели спа-хотели. Но съвсем не е задължително да посетим някое от тях, за да проверим действието на някои от популярните процедури.

Ароматична вода за вана

Съставки: 2 чаши минерална вода, 1/4 чаша водка, 8 капки лавандулово масло, стъклена бутилка.

Прочети още...

Яйцата са полезно "лакомство" за косата

Яйцата са полезно "лакомство" за косатаЯйцата са незаменима съставка в грижата за косата. Те са богати на минерали, протеини и витамини от В-комплекс. Тези хранителни вещества помагат за предотвратяване загубата на коса. В допълнение на това, те укрепват корените на косата. Хранителните вещества също стимулират растежа на нова коса, добавят обем и водят до нейното сгъстяване.
Тъй като косата е съставена от 70% протеин, протеините в яйцето я укрепват и възстановяват. Протеините още могат да допринесат за блясък в косата. Мазнините в яйцето пък я хидратират.
Жените с мазна коса трябва да използват белтъците. Те са много богати

Прочети още...

Ако искаме здрави и красиви нокти

Ако искаме здрави и красиви ноктиПриемът на някои хранителни вещества спомага за здравината, силата, растежа на ноктите и образуването на нокътната плочка. Сред най-важните витамини, минерали и микроелементи за здрави нокти са:
Биотин
Биотинът е витамин от В-комплекс, известен още като витамин В7. Той стимулира здравия растеж на клетките на ноктите. В проучване на 35 души с чупливи нокти се установи, че 2,5 мг биотин на ден в продължение на 6 седмици подобрява симптомите

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД