Една България изчезна заради аборти

 Една България изчезна заради абортиАбортите, извършени от 1954 година насам в България, се равняват на 6,5 милиона, което е приблизително настоящото население в България. Данните бяха изнесени на форум, посветен на репродуктивното здраве, организиран от КНСБ, съобщава Zdrave.net.
Според официалната статистика извършените през 2016 година у нас са над 26 000 на фона на около 65 000 живородени бебета. Изпълнителният директор на Първа САГБАЛ "Света София" д-р Гергана Коларова обаче посочи, че на практика техният брой е поне два пъти по-голям.

Прочети още...

Започна кандидатстването за инвитро процедури в Казанлък

Започна кандидатстването за инвитро процедури в КазанлъкВ Община Казанлък започна подаването на документи за финансово подпомагане на нуждаещи се от процедури инвитро. Програмата обхваща семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на общината.
 
Периодът за набиране на заявления е от 12 февруари до 30 март 2018 г. Документите се приемат в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:30 до 17:30 ч., всеки работен ден.

Прочети още...

Дни на Франсоаз Долто в България 2018

Дни на Франсоаз Долто в България 2018Разбирането на езика на бебето, детето (а и на юношата) е в основата на това после да се разбере възрастният, майката, бащата, да се разбере страданието-симптом.
Как е възможно да се разберат бебето и детето отвъд речта, но през езика? Трябва ли да се настоява да се (про)говори? Кога говоренето е про-Желание, а не анти-настояване? И какво означава всъщност "всичко е език"? Как бебето помага в аналитичния процес? Как да се мисли неговия трансфер?

Прочети още...

Министър Ананиев: Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на МЗ

Министър Ананиев: Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на МЗ"Майчин дом" е водещо лечебно заведение в нашата страната, в което работят изключителни професионалисти. Тук се съчетава високият професионализъм, наличието на съвременна апаратура и техника, невероятно отношение към пациентите и в същото време един прекрасен и успешен мениджмънт от страна на ръководството на болницата". Това посочи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на официалното откриване на реновираната Послеродова клиника към болницата.

Прочети още...

Бъдещи майки и акушерки обсъждаха въпросите на кърменето

В АГ клиниката на УМБАЛ "Свети Георги" Алиансът на българските акушерки раздаде сертификати за консултанти по кърмене

Бъдещи майки и акушерки обсъждаха въпросите на кърменетоАкушерска среща по инициатива на Алианса на българските акушерки (АБА) се проведе в Клиниката по акушерство и гинекология на  УМБАЛ  "Свети Георги". На събитието бъдещи майки от Пловдив, които са мотивирани да кърмят своите бебета, се запознаха с акушерките от клиниката и от  други  родилни домове в града. Бременните жени научиха, че акушерките могат да им бъдат ценни съветници, приятели, консултанти по кърмене и да помогнат много  както по време на раждането, така и в първите грижи за новороденото

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД