Тризнаци зарадваха старозагорско семейство

Георги, Калина и Йоана се родиха в АГ клиниката на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“

 
Тризнаци зарадваха старозагорско семействоТройно щастие зарадва семейството на Мария и Владимир от Стара Загора. На 25 юли в АГ клиниката на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ се родиха техните три дечица. Първи проплаква Георги, а след него се появяват и малките госпожици Калина и Йоана.
Тризнаците са заченати инвитро. Това за нас бе шеста процедура, направихме я в клиника в Плевен. Бременността протече нормално и за радост - с благополучен край, сподели за НБП щастливата майка Мария. В началото при прегледите се виждаха само две бебета, но при поредно наблюдение се оказа, че има още едно човече – малката Йоанка, която догонва останалите по време на цялата бременност. Най-голям и пръв се ражда Георги – 2500 г., Калина (1700 г) и Йоана (1450 г) са еднояйчни близначки, уточнява майката на тризнаците. Баткото вече е изписан и за него мама и тати се грижат у дома. А двете близначки ще останат в кувьоз в неонатологията на АГ клиниката, докато достигнат необходимите килограми.
Още не можем да осъзнаем какво се случи, какво ни очаква. Със смесени чувства сме, хем щастливи, хем развълнувани, хем малко уплашени – 3 бебенца, не са малък ангажимент. Ще помагат и бабите, но смятаме със съпруга ми сами да се справяме, да разчитаме един на друг, а по нататък – ще видим. Важно е дечицата да спокойни, казва Мария.

Прочети още...

Една България изчезна заради аборти

 Една България изчезна заради абортиАбортите, извършени от 1954 година насам в България, се равняват на 6,5 милиона, което е приблизително настоящото население в България. Данните бяха изнесени на форум, посветен на репродуктивното здраве, организиран от КНСБ, съобщава Zdrave.net.
Според официалната статистика извършените през 2016 година у нас са над 26 000 на фона на около 65 000 живородени бебета. Изпълнителният директор на Първа САГБАЛ "Света София" д-р Гергана Коларова обаче посочи, че на практика техният брой е поне два пъти по-голям.

Прочети още...

Започна кандидатстването за инвитро процедури в Казанлък

Започна кандидатстването за инвитро процедури в КазанлъкВ Община Казанлък започна подаването на документи за финансово подпомагане на нуждаещи се от процедури инвитро. Програмата обхваща семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на общината.
 
Периодът за набиране на заявления е от 12 февруари до 30 март 2018 г. Документите се приемат в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:30 до 17:30 ч., всеки работен ден.

Прочети още...

Дни на Франсоаз Долто в България 2018

Дни на Франсоаз Долто в България 2018Разбирането на езика на бебето, детето (а и на юношата) е в основата на това после да се разбере възрастният, майката, бащата, да се разбере страданието-симптом.
Как е възможно да се разберат бебето и детето отвъд речта, но през езика? Трябва ли да се настоява да се (про)говори? Кога говоренето е про-Желание, а не анти-настояване? И какво означава всъщност "всичко е език"? Как бебето помага в аналитичния процес? Как да се мисли неговия трансфер?

Прочети още...

Министър Ананиев: Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на МЗ

Министър Ананиев: Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на МЗ"Майчин дом" е водещо лечебно заведение в нашата страната, в което работят изключителни професионалисти. Тук се съчетава високият професионализъм, наличието на съвременна апаратура и техника, невероятно отношение към пациентите и в същото време един прекрасен и успешен мениджмънт от страна на ръководството на болницата". Това посочи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на официалното откриване на реновираната Послеродова клиника към болницата.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД