Училище за родители стартират две млади дами в Стара Загора

Милена ПоповаДве чаровни млади дами стартират от 21 септември в Стара Загора Училище за родители. Инициативата е на списание „9 месеца” и отдавна се реализира в няколко големи града на страната. Милена Попова и Дарина Илиева ще помагат на бъдещите майки и татковци да се подготвят за най-важната си задача в живота - тази да бъдат добри родители.
Милена е на 31 и има дъщеричка Танита на 10 години. 30-годишната Дарина е майка на две деца - десетгодишната Венета и петгодишния Мартин. Преди време почти нямаше информация за младите жени, които чакат дете и се интересуват от проблемите на майчинството. Сега вече имаме натрупан личен опит и решихме, че можем да бъдем полезни, казват те. Макар Милена да е счетоводител по професия, а Дарина - социален педагог, който не работи по специалността си, двете дами са много енстусиазирани от идеята да помагат на другите.
Дарина ИлиеваПървата им среща с бъдещи майки ще е на 21 септември от 9.30 до 11.30 ч. Тогава те организират в ресторант „Уникато” лекция на тема „Хранене на бебето от 0 до 1 година. Кърмене и захранване”. Доц. Д-р Христо Мумджиев е лектор, а всички посещения на Училището за родители ще бъдат безплатни. Следващата сбирка в „Уникато” ще е с гост-лектор.
Засега възнамеряваме да правим училището веднъж месечно. Ако има интерес, сме готови да организираме и повече дискусии, казаха Дарина и Милена.
По време на срещите за майките ще се организират томболи с награди, осигурени от водещи фирми в областта на бебешкото хранене и козметика.
Освен с обучение на бъдещи родители двете дами ще се занимават и с благотворителност.  И в Стара Загора наесен ще стартира кампанията „Дари играчка”. Тя върви от началото на годината и е свързана с помощ за деца от социалните домове.
Имаме и други интересни идеи, например да организираме  кампания „Детето на Стара Загора”. Тя може да върви съвместно с Общината и да е разделена по сезони - например детето на лятото и т.н. Отворени сме за всякакви предложения, съвети от родители и бъдещи майки. Нека те сами кажат какво искат да чуят и да знаят. Ние ще ги събираме на едно място в определен ден и час и заедно със специалисти ще разискваме всичко, което ги интересува, обясниха Милена Попова и Дарина Илиева.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД