Ежедневеният прием на магнезий гарантира безпроблемна бременност

Ежедневеният прием на магнезий гарантира безпроблемна бременностЕжедневният прием на магнезий е от важно значение за гладкото и безпроблемно протичане на бременността. Един от вариантите да бъде набавен в органзима е употребата на продукта „Магнерич”, с чиято употреба се намаляват болезнените контракции и риска от преждевременно раждане.
Основната роля на минерала магнезий е да се грижи за равновесието на нервната и мускулната системи. Известен е още като антистресов минерал.
Магнезият не може да бъде произведен от човешкото тяло и трябва ежедневно да се набавя чрез храни.
Богати на магнезий са спанак, броколи, целина, зеле, краставици, зелен фасул, синап, почти всички видове ядки, сушени плодове и др. Набавянето на нужното количество само с нормално хранене не винаги е достатъчно. Това важи най-много за хората в активна възраст, подложени на стрес и голямо физическо или умствено натоварване, бременните жени, кърмачките и възрастните хора.
Една от групите хора, при които набавянето на достатъчно количество магнезий е от жизнена важност, са бременните жени.
Поради повишената им потребност от магнезий, те често страдат от магнезиев дефицит. При тях липсата на магнезий може да доведе до интензивни и болезнени контракции на матката, които от своя страна създават риск от преждевременно раждане или спонтанен аборт.
Освен че предотвратява преждевременните, силни и болезнени контракции на матката, приемът на „Магнерич“ намалява до голяма степен и мускулните крампи (болезнени схващания) в краката, които бременните жени често получават през нощта или рано сутрин. Продуктът има и успокояващо действие върху нервната система, като помага за преодоляването на характерните за бременността тревожност и нервно безпокойство.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД