Защо плачат бебетата?

Защо плачат бебетата?Плачът на бебето и малкото дете са сред нещата, които най-силно притесняват родителите. Но има ли винаги основателна причина за това наше притеснение?
Испански учени са разработили класификация на детския плач. За да разберем причината защо бебето плаче, е достатъчно да погледнем лицето му, смята авторът на изследването д-р Мариано Холиз.
Според него, плачът на детето е единственият начин то да изрази своите негативни емоции. А в зависимост от мимиките, които то прави, и от интензивността на плача, може с доста голяма точност да се определи причината.
Например, ако плачейки, детето държи очите си отворени, то е или изплашено, или сърдито. А когато ги затваря, най-вероятно изпитва болка.
Сърдитото дете в началото плаче много силно и интензивно. Постепенно неговият плач става по-малко "звучен" и малко по малко продължава да затихва, докато напълно спре.
Ако обаче бебето изпитва болка или го е страх, се случва тъкмо обратното - в началото плачът е по-тих и почти плах, но с времето се засилва.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД