Първия в Стара Загора Център по репродуктивно здраве откриха в МБАЛ "НиаМед"

ОткриванетоНа 4 февруари с тържествен водосвет в старозагорската МБАЛ “НиаМед” бе открит първият в града Център за репродуктивно здраве. Проектът е съвместен между софийската СБАЛГАР “Малинов” и частната старозагорска болница. Неговата главна цел е да подпомогне, улесни и доведе до успешен финал желанието на хиляди двойки у нас, които имат репродуктивни проблеми, да се сдобият с дете.
Ин витро болницата на д-р Максим Малинов в София е основана през 2001 г. Днес тя е най-високотехнологичната клиника по репродуктивно здраве в България.
По технологичните иновации, внедрени в нея, се нарежда сред петте най-добри клиники в Европа. В нея се работи с микроманипулатор “Lecia AM 6000”. Той е единствен в България, а в света са не повече от 10. Апаратът се отличава с изключителна прецизност и сигурност. Екипът на здравното заведение е преминал обучение при водещи световни специалисти в тази област от САЩ, Израел, Германия, Австрия. С партньорството на МБАЛ “НиаМед” клиника “Малинов” намери възможност да изнесе огромна част от лекарските прегледи и изследвания в централната част на страната.
Модерен АГ столВ новия Център за репродуктивно здраве в Стара Загора пациентите ще получават пълен и затворен цикъл от здравни услуги - диагностика на проблемите, оперативно лечение, ин витро лаборатория, репродуктивна имунология и генетични изследвания, проследяване на цялата бременност, пълен набор изследвания по време на бременността, АГ консултации, училище за бъдещи родители и раждане в “НиаМед”.
Екип от отлично подготвени специалисти начело с д-р Николай Христов, собственик на болницата, ще се грижи за пациентите на новия център. Д-р Милка Салджийска, АГ специалист с дългогодишен стаж, и д-р Мира Христова, специализант по АГ и дъщеря на д-р Христов, са другите лекари в екипа, които вече преминаха обучение в клиниката на д-р Малинов за работа с новата апаратура от последно поколение.
Много гости уважиха с присъствието си откриването на Центъра за репродуктивно здраве в МБАЛ “НиаМед”. След тържествения водосвет приятели, пациенти и колеги вдигнаха наздравица за успех на проекта на лекарите, посветили се на благородната кауза да помагат за раждането на нов живот.
"Национална бизнес поща", Мадлен ПЕЕВА


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД