Първия в Стара Загора Център по репродуктивно здраве откриха в МБАЛ "НиаМед"

ОткриванетоНа 4 февруари с тържествен водосвет в старозагорската МБАЛ “НиаМед” бе открит първият в града Център за репродуктивно здраве. Проектът е съвместен между софийската СБАЛГАР “Малинов” и частната старозагорска болница. Неговата главна цел е да подпомогне, улесни и доведе до успешен финал желанието на хиляди двойки у нас, които имат репродуктивни проблеми, да се сдобият с дете.
Ин витро болницата на д-р Максим Малинов в София е основана през 2001 г. Днес тя е най-високотехнологичната клиника по репродуктивно здраве в България.
По технологичните иновации, внедрени в нея, се нарежда сред петте най-добри клиники в Европа. В нея се работи с микроманипулатор “Lecia AM 6000”. Той е единствен в България, а в света са не повече от 10. Апаратът се отличава с изключителна прецизност и сигурност. Екипът на здравното заведение е преминал обучение при водещи световни специалисти в тази област от САЩ, Израел, Германия, Австрия. С партньорството на МБАЛ “НиаМед” клиника “Малинов” намери възможност да изнесе огромна част от лекарските прегледи и изследвания в централната част на страната.
Модерен АГ столВ новия Център за репродуктивно здраве в Стара Загора пациентите ще получават пълен и затворен цикъл от здравни услуги - диагностика на проблемите, оперативно лечение, ин витро лаборатория, репродуктивна имунология и генетични изследвания, проследяване на цялата бременност, пълен набор изследвания по време на бременността, АГ консултации, училище за бъдещи родители и раждане в “НиаМед”.
Екип от отлично подготвени специалисти начело с д-р Николай Христов, собственик на болницата, ще се грижи за пациентите на новия център. Д-р Милка Салджийска, АГ специалист с дългогодишен стаж, и д-р Мира Христова, специализант по АГ и дъщеря на д-р Христов, са другите лекари в екипа, които вече преминаха обучение в клиниката на д-р Малинов за работа с новата апаратура от последно поколение.
Много гости уважиха с присъствието си откриването на Центъра за репродуктивно здраве в МБАЛ “НиаМед”. След тържествения водосвет приятели, пациенти и колеги вдигнаха наздравица за успех на проекта на лекарите, посветили се на благородната кауза да помагат за раждането на нов живот.
"Национална бизнес поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД