Откриха новия АГ комплекс в Стара Загора

Откриха новия АГ комплекс в Стара Загора"Старозагорските бебета ще идват на бял свят в нова обстановка, в модерни условия, под грижите на най-добрите специалисти". Това каза ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова малко преди официално на 20 май да бъде прерязана лентата на пребазирания АГ комплекс на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Тя поздрави акушеро-гинекологичния екип на болницата за професионализма и подари на завеждащия отделението доц. Николай Лазаров икона с лика на Св. Богородица. Церемонията започна с тържествен водосвет.
"За мен е удоволствие да присъствам на откриването на новата база на Клиниката по акушерство и гинекология и Клиниката по неонатология. Нашето министерство има принос към това, което днес виждаме. Всичко е плод на общата работа между държава, Община и ръководство на болница", сподели с присъстващите министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. "Няма да забравя преди една година писмото, което получихме - то беше притеснително за състоянието на цялата болница и за АГ комплекса, но ето че сега сме тук. Гордея се, че финансовото състояние на Университетска болница е с положителна оценка, както и че имаме повод да сме в пребазирания и обновен АГ комплекс", каза още министърът. Той определи, че приоритет пред Министерството на здравеопазването е майчината и детската грижа. "Имате доверието на пациентите, това е показател за качественото отношение и лечение", допълни Ананиев.
До края на месеца в изцяло обновените стаи ще могат да се настанят 40 родилки, а Клиниката по неонатология ще може да приеме 28 бебета, стана ясно по време на обиколката на официалните гости из реновираните изцяло помещения в УМБАЛ. Проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на Откриха новия АГ комплекс в Стара ЗагораУниверситетската болница в Стара Загора, подчерта, че условията са изцяло в синхрон с европейските изисквания и стандарти. Пребазирането на АГ комплекса има преимущество и заради взаимната му връзка с останалите болнични структури. Новото оборудване включва пълно обновяване на легловата база, както и операционни маси, кувьози, достъп до 4D скенер и други.
На официалното откриване на клиниката гости бяха още зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, народният представител Радостин Танев, областният управител Гергана Микова и заместниците й Петя Чакърова и Димитър Драчев председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, зам.-кметът Красимира Чахова, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, както и представители на местни и държавни институции, специалисти от различни отделения на УМБАЛ и други.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД