Бебешката козметика не е лукс, а грижа

Бебешката козметика не е лукс, а грижаУпотребата на козметика за бебето е важна част от грижата за него. Тя, наред с първите дрешки и чаршафи, трябва да бъде подбрана много внимателно, за да не се стигне до изсъхване на кожата, зачервявания и сърбеж.
Още в списъка с първите покупки за бебето трябва да се добавят и козметичните продукти, които са необходими.

Измивен продукт

Бебешката кожа е с по-високо pH от кожата на възрастен, т.е. киселинността й е около неутралните стойности. Това е факт, който налага използването на специализирани бебешки продукти. Без значение дали ще използвате течен продукт или класически сапун, той трябва да бъде бебешки. Ако къпете бебето с измивен продукт за възрастни, то ще изпитва дискомфорт, особено в първите дни след раждането. Все едно ние да се мием с оцет… Не прекалявайте със сапунисването и изплакнете обилно сапуна от кожата на детето.
Ако то е предразположено или има установен атопичен дерматит, е необходимо да се посъветвате с лекар или фармацевт какви специализирани измивни продукти можете да използвате, за да осигурите деликатна грижа за чувствителната кожа на малкото ви съкровище. Не дръжте бебето прекалено дълго във ваната със сапунена вода, това изсушава кожата.
 
Хидратиращ лосион за тяло

Кожата на бебето в първите дни от живота му е тънка колкото лист хартия и е изключително чувствителна. Бебешката кожа по начало е суха и се дехидратира изключително бързо. Това е и причината в някои страни (Германия, напр.) да препоръчват къпането на новороденото да е не по-често от веднъж седмично.
Дори и да къпете бебето си по-често, задължително нанасяйте хидратиращ, богат лосион. В аптеките можете да намерите значително разнообразие от хидратиращи продукти, подходящи за бебета. Те трябва да са хипоалергенни, без добавени аромати и оцветители и силно хидратиращи. Нанасяйте ги върху цялото тяло на бебето след всяко къпане. Не прекалявайте с количеството. Кожата на вашето бебе ще покаже от колко крем има нужда.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД