Смъртна присъда заплашва американка заради аборт

Смъртна присъда заплашва американка заради аборт23-годишна американка от Олбъни, Джорджия, е заплашена от смъртна присъда заради приет медикамент за прекъсване на бременността, съобщава Independent. Кенлиса Джоунс взела Cytotec, медикамент за предизвикване на аборт, който купила онлайн от къщи в събота вечерта. Препоръката е медикаментът да се прилага само в първия триместър, а Джоунс, както твърди информацията, е била бременна в петия месец. След като станало ясно, че нещо не е наред, Джоунс повикала съсед да я закара в спешното.
На път към болницата Джоунс направила спонтанен аборт, а плодът престанал да дава признаци на живот половин час след пристигането на жената в лечебното заведение. Тя била арестувана от полицията и обвинена в умишлено убийство.
Според законодателството на Джорджия, умишленото убийство се наказва със смърт или доживотен затвор. В момента родилката е в затвора, без право на излизане под гаранция и в очакване на разглеждане на делото й. Според представители на различни правозащитни организации обаче, случаят е изненадващ и делото може да се отмени заради некоректно повдигнатото обвинение.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД