Бащата на починалата родилка имал съмнения за причините за смъртта й

 Бащата на починалата родилка имал съмнения за причините за смъртта йПреслава се чувстваше добре, бяха й дали бебето. Това сподели съпругът на починалата в болница Щерев, родилка Юлиян Първанов.
Сутринта в деня на трагедия той е разменил SMS със съпругата си. Към 10,35 от болницата са му се обадили да дойде бързо. Мъжът поясни, че не обвинява никой и няма претенции към болница "Щерев", но има някои съмнения и иска всичко да се изясни.Той отказа да коментира какви точно са съмненията му.
От своя страна бащата на починалата жена Димо Ризанов, сподели
пред bTV: Нямам обяснение, ние се борихме цяла ден за да я вкараме в съдебна медицина, трябвало разрешение от полицията. Не мога да хвана вяра на болницата, в която беше тя, при положение, че само преди 14 часа беше добре.
Според бащата, Преслава не е имала здравословни проблеми.
29 -годишната родилка Преслава Димчева Ризанова-Първанова почина ден след раждане с планирано секцио по желание в столичната болница "Щерев". От лечебното заведение съобщиха, че причина за смъртта е остър инцидент на масивна белодробна тромбемболия.
На 14 май в 6:00 ч. е приета в болницата за планирано цезарово сечение по собствено желание, отразено в подписано информирано съгласие, което е предшествано от съответните документирани предоперативни изследвания по стандарт. Оперативното раждане е протекло при опитни оператори – акушер-гинеколози с нормална кръвозагуба и без усложнения. Родено е момиченце (Димана) в прекрасно състояние и здраве. Новороденото бебе в момента е живо и здраво и се полагат всички необходими грижи за него от страна на акушерките и неонатолози на болницата, информират от от болница "Щерев".
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД