Съвети за бременните в жегите

Съвети за бременните в жегитеКогато температурите достигнат своя пик, подутите глезени могат да станат сериозен проблем. При напреднала бременност, най-доброто, което можете да направите за своите глезени е да ги натопите в леген със студена вода. Така ще разхладите тялото си, а налягането ще натиска глезените и няма да им позволява да се надуват. Не се притеснявайте за бебето - то също ще се чувства добре.
Повече вода
Приемът на вода при бременните жени е строго индивидуален и зависи от теглото. През лятото най-добрата опция, на която можете да разчитате е да носите бутилка със себе си през цялото време. Пийте повече отколкото ви се пие, за да можете да компенсирате обилното потене.
Уверете се, че на нощното шкафче в спалнята винаги имате чаша пълна с вода, тъй като тялото е най-дехидратирано сутринта.
Не пренебрегвайте замайванията
По принцип кръвното налягане при бременни е по-ниско от нормалното. Благодарение на горещините, то може да достигне толкова ниски стойности, че да получите замайване, а от там и припадък. За да избегнете подобна ситуация, специалистите от ivillige.com съветват да легнете и да се завъртите на лявата си страна, за да подобрите циркулацията на кръв. Ако в този момент не можете да го направите и се намирате на спирка на градския транспорт или метрото, то помолете някой да ви отстъпи място, за а поседнете за няколко минутки. Избягвайте горещините и слънцето и пийте много вода.
Набавете си витамин D без слънчеви бани
Последни изследвания показват, че недостигът на витамин D може да доведе до високо кръвно налягане и висок риск за раждане чрез цезарово сечение. Това би трябвало да ви подтикне да посещавате плажовете по-често, но специалистите съветват да си набавите този важен витамин от другаде – да консумирате мляко или да приемате хранителни добавки. Естествено след консултация с вашия гинеколог.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД