Аспиринът повишава шансовете за зачеване?

Аспиринът повишава шансовете за зачеване?Малка доза най-обикновен аспирин може мнократно да повиши шансовете за зачеване. Това твърдят изследователи от британския Национален институт по здрвеопазване. Откритието може да е утеха за хиляди семейства с репродуктивни проблеми.
Аспиринът увеличава притока на кръв в организма. Много хора със сърдечносъдови проблеми приемат от лекарството всеки ден тъкмо поради тази причина. И тъй като то повишава притока на кръв към матката, вероятно е много добре лекарство и при някои причини за плодородие.
Аспиринът повишава шансовете за зачеване?Изследователите се позовават на изследване сред 1000 жени с репродуктивни проблеми.
Те били разделени на две групи - една, която е приемала аспирин всеки ден и друга, която е била подложена на плацебо ефект - необикновен феномен, при който здравето на хората се подобрява дори и когато са подложени на въображаемо лечение.
Двете групи са били проследявани в продължение на 6 месеца. 78% от жените, които приемали лекарството всеки ден, забременели по време на проучването.
Това недвусмислено подсказва, че аспиринът вероятно е изиграл роля в подпомагането на зачеването.
Учените смятат още, че едно хапче дневно помага за предпазване от спонтанен аборт при бременност, тъй като не позволява съсирването на кръв и намалява рисковете при имплантирането на плодния сак в маточната лигавица и развитието на ембриона.
Механизмите, чрез които аспиринът предпазва от кръвосъсирване, са на базата на неговите антипростагландин и антипростациклин ефекти и инхибиране на тромбоцитната адхезия и агрегация.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД