Над 3250 бебета проплакаха в "НиаМед" за 7 години

Над 3250 бебета проплакаха в "НиаМед" за 7 годиниНа 7 юли старозагорската МБАЛ "НиаМед" посрещнa седмия си рожден ден. От отварянето на болницата на 7 юли 2007 г. досега едно от най-натоварените отделения в нея е акушеро-гинекологичното. В него работят 5 лекари, 4 от които са със специалности. Това са д-р Николай Христов, който е и собственик на болницата, д-р Милка Салджийска, д-р Ния Кирчева, д-р Ангел Ковачев и д-р Мира Христова. Младата лекарка д-р Христова е дъщеря на д-р Христов. След завършване на висшето си образование, тя без колебание избра специалността на баща си и веднага започна работа в "НиаМед".
Д-р Мира Христова със сина си НикиЗаедно с лекарите за най-малките пациенти на болницата и за техните майки се грижат и 7 акушерки.
В Медицинския център към болницата прегледи извършват д-р Салджийска, д-р Тончо Качаров и д-р Христов. Първите двама лекари работят със Здравната каса.
От началото на 2013 г. старозагорската "НиаМед" работи в партньорство със софийската ин витро клиника "Малинов". В тази връзка бе открит Центъра за репродуктивно здраве към болницата. Главната цел на съвместната работа между двете здравни заведения е да се подпомогне, улесни и доведе до успешен финал желанието на хиляди двойки с репродуктивни проблеми у нас.
Д-р Николай Христов с току-що родения ТихомирВ Центъра в "НиаМед" пациентите получават пълен и затворен цикъл от здрaвни услуги - диагностика на проблемите, оперативно лечение, ин витро лаборатория, репродуктивна имунология и генетични изследвания, проследяване на цялата бременност, пълен набор изследвания по време на бременността. Само процедурата ин витро се извършва в София, а след това за бъдещата майка и нейното здраве се грижат изцяло старозагорските лекари.
За 7 години в "НиаМед" са се родили над 3250 бебета. Само за тази година ражданията са около 180. В болницата са проплакали два пъти тризнаци и 56 пъти - близнаци. Тази година са се родили пет двойки близначета. Пациентки на модерното здравно заведение са бъдещи майки от цялата страна и от чужбина.
Извършените от юли 2007 г. до края на 2013 г. гинекологични операции в „НиаМед” са 3716. От тях 1965 са големи и много големи. През 2014 г. операциите са 315, от които 107 големи.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД