Фертилитетът зависи от кръвната група?

Фертилитетът зависи от кръвната група?Шансът за забременяване зависи от кръвната група и е по-нисък при жените, които са с кръвна група от нулев тип, установиха учени.
Учените от Медицинския колеж Алберт Айнщайн в Ню Йорк стигат до заключението, че жените с нулева кръвна група бременността настъпва по-трудно в сравнение с тези от другите кръвни типове. При тези жени се регистрира намален брой на яйцеклетките и снижена способност да бъдат оплодени.
Проведеното от американските учени изследване за първи път показва наличието на връзка между кръвната група на жените и възможността им да станат майки.
Резултатите от проучванията показват, че шансът за бързо забременяване е най-голям при жените от втора кръвна група (група А).
Заключенията са направени на базата на данни, събрани от програмите за лечение за безплодие в Йейлския университет и Института Монтефиор в Ню Йорк. Изследвани са над 560 жени на средна възраст 35 години.
Жените от първа кръвна група (група 0) са и с най-високо количество фоликуло-стимулиращ хормон. Експерти по безплодието отбелязват, че високото ниво на фоликуло-стимулиращия хормон е ключов фактор за намаленото количество яйцеклетки или т. нар овариална недостатъчност.
Предвижда се да бъдат проведени изследвания за връзката между кръвната група и фертилитета при мъжете, допълват авторите на изследването.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД