Безплатни лекции за бременни в "Софиямед"

Безплатни лекции за бременни в "Софиямед"В столичната МБАЛ „Софиямед“ стартира четвъртата сесия от безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“. От 16 април до 18 юни, всяка сряда от 15 ч. специалисти ще учат бъдещите майки как да се подготвят за бременността и появата на новороденото. Преди началото и в края на всяка лекция бременните ще могат да посетят отделението по акушерство и гинекология и неонатология на МБАЛ „Софиямед, да разгледат условията в него и да се запознаят с различните специалисти.
Първата тема в “Училището за родители” ще бъде посветена на пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да коментират със специалиста по АГ в болница и ДКЦ „Софиямед" д-р Христина Кръшкова. Подробности за ваксинационния календар на новороденото ще даде педиатърът в ДКЦ „Софиямед“ д-р Татяна Ралчева на 23 април, а какви са предимствата и недостатъците на различните видове упойки по време на раждането ще коментира анестезиологът д-р Асиан Асенов на 30 април.
Големият въпрос за всички бъдещи майки - как да родим - нормално или секцио, дамите ще могат да обсъдят с д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението в болницата на 7 май.
Завеждащ отделението по неонатология д-р Радосвета Росманова ще запознае бъдещите родители с качествата на кърмата и първите стъпки при храненето в кърмаческа възраст по време на своята лекция на 14 май, а кои са най-честите здравословни проблеми през първата година ще разясни педиатърът и детски кардиолог д-р Екатерина Бърлиева на 21 май.
Повече подробности за физиологията на новороденото ще представи в своята лекция на 28 май д-р Росманова. Какво е следродилна депресия и как да изградим стабилна емоционална връзка с детето си още от новородено ще разясни психологът Бригита Михайлова на 4 юни. Повече за грижите за кожата на новороденото бременните ще научат от дерматолога д-р Мариета Кътева на 11 юни.
Поредният цикъл от лекции ще завърши на 18 юни с темата за нервно - психичното развитие и захранване на кърмачето, която ще коментира завеждащ отделението по неонатология в болницата д-р Радосвета Росманова.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД