Близо 3000 ин витро бебета ще се родят през 2014 г.

Близо 3000 ин витро бебета ще се родят през 2014 г.През изминалата година в клиниките по асистирана репродукция у нас са извършени над 10 хиляди ин витро или инсеминационни процедури, от които тази година ще се родят близо 3000 деца. Това заяви "бащата" на ин витро оплождането в България д-р Атанас Щерев.
Това означава, че близо 5% от родените бебета всяка година са заченати благодарение на специалистите по репродуктивна медицина.
По неговите думи, в ситуация на демографска криза тази цифра е голям успех, но и голяма отговорност за всички, които работят модерните асистирани репродуктивни технологии.И тази година екипът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" посрещна един от най-светлите християнски празници - Благовещение, заедно с 250 родители и 200 деца, заченати чрез ин витро или друга асистирана репродуктивна техника.
Конгресният сектор на лечебното заведение дори се оказа тесен да събере на едно място всички семейства, дошли да изкажат благодарност на лекувалите ги лекари, ембриолози, биолози и акушерки.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД