Лекари насърчават естественото раждане

Лекари насърчават естественото ражданеЕкипът на родилното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в град Бургас започва кампания за насърчаване на раждането по естествен път.
Идеята на инициативата е да достигне до младите жени, тъй като повечето от тях предпочитат да родят чрез операция.
Това е първата по рода си кампания в града. Тя предшества Седмицата за уважение към раждането, която светът отбелязва в дните от 20 до 27 май. Дотогава на жените, избрали да родят по естествен път, ще бъдат връчвани грамоти в знак на благодарност и уважение за проявеното съдействие.
Грамотите са лимитирана серия и от тях са отпечатани само 100. Те ще се дават след символични номинации от лекарските екипи. Целта е те да останат за спомен на семейството и да покажат на жената, че в нормалното раждане няма нищо притеснително.
Според д-р Антонио Душепеев, началник на родилното отделение в МБАЛ - Бургас е важно да се знае, че в акушерството и гинекологията не съществува вариант за оперативно раждане по желание на жената.
Не пациентът, а лекарят решава дали то да протече с цезарово сечение или нормално. Първото се избира само, ако са налице съответните медицински показания.
Няма по-добър начин да се ражда от този, който е предопределил Господ – по естествен път и това е много емоционално и неповторимо за майката преживяване, изтъкна д-р Душепеев.
По негови думи процентите на оперативните раждания в бургаската болница се доближават до тези в университетските болници – между 27% и 28% на година. Миналата година в лечебното заведение са проплакали общо 1935 бебета, а от началото на 2014г. техният брой е над 450.
Една от първите жени, получила грамота, е Радостина Димитрова от Бургас. На 1 март тя е станала майка на първородния си син Иван.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД