Правилата, начин на употреба

Правилата, начин на употребаВъпреки че се бунтуват срещу правилата, децата имат нужда от тях. По този начин те усещат нашата загриженост и се чувстват в безопасност. Всички правила и забрани трябва да бъдат точно и ясно формулирани и не бива да се допуска неспазване. Ако един път сме строги и се придържаме към правилата, а друг път позволяваме те да се нарушат, изгубваме авторитета си пред детето и то се обърква. Защо един път гледането на телевизия е забранено, а друг път е позволено?
Трябва да знаете, че създаването на много правила, съответно и много забрани, също обърква детето. Ако детето расте

Прочети още...

Няма страшно, ако детето си смучи палеца?!

Няма страшно, ако детето си смучи палеца?!Ако детето смуче палеца си, със сигурност сте чували куп ужасяващи истории как това може да навреди на неговите зъби, но изследване откри, че това има положителна страна, твърди БГНЕС. Оказва се, че децата, които смучат палеца и/или гризат ноктите си, имат по-малка вероятност от развитие на алергии по-късно в живота, а също като цяло са по-здрави от децата, които не го правят, съобщава македонският портал "Майка и дете".
Навикът за смучене палеца може да се развие още в утробата, а по-късно може да предпази детето от алергии към домашен прах, замърсявания и паразити, тъй като децата са изложени на бактерии още от ранна възраст, а те влияят на имунната им система

Прочети още...

14-и Ден на репродуктивното здраве

14-и Ден на репродуктивното здраве На 8 юни 2019 г. в хотел "Рамада Тримонциум" в Пловдив от 11 до 16 часа ще се се проведе 14-ото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от сдружение "Зачатие" под патронажа на Община Пловдив. Събитието включва информационна сесия с презентации за новостите в репродуктивната медицина и експоалея на ин витро клиниките в България.
Експоалеята дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да се срещнат лекари и представители на клиниките, да съберат в рамките

Прочети още...

Раждането е промяна, граничеща с чудо

Раждането е промяна, граничеща с чудоБезспорно раждането е най-голямата промяна в живота на всяко младо семейство. А за всяка майка това е събитието, което променя живота й. След раждането животът ни се променя коренно. Съвсем различни въпроси започват да ни вълнуват. Изобщо животът с новородено е много далеч от живота без деца. Приоритетите на повечето жени без деца са свързани с кариера и с интимна връзка. След раждането на дете се появяват грижи като кърмене, цедене, нормално наддаване на бебето, къпане, бебешка козметика и т.н.

Прочети още...

Откриха новия АГ комплекс в Стара Загора

Откриха новия АГ комплекс в Стара Загора"Старозагорските бебета ще идват на бял свят в нова обстановка, в модерни условия, под грижите на най-добрите специалисти". Това каза ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова малко преди официално на 20 май да бъде прерязана лентата на пребазирания АГ комплекс на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Тя поздрави акушеро-гинекологичния екип на болницата за професионализма и подари на завеждащия отделението доц. Николай Лазаров икона с лика на Св. Богородица. Церемонията започна с тържествен водосвет.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД