Ролята на майката в семейството се увеличава

Ролята на майката в семейството се увеличаваУспешният семеен живот изисква сътрудничеството между двамата съпрузи. И мъжът, и жената имат своите специфични роли и дават своя принос за функционирането на семейството. От тях, техните взаимоотношения и от уменията им за разрешаване на конфликти зависят редът, хармонията и спокойствието в семейната среда.
Да си в обувките на майка е изключително голямо предизвикателство. Майката преминава през много упорита работа, за да управлява всичко. В нашето общество и времето, в което живеем, ролята на майката в семейството се увеличава, защото тя не е само майка, но и работеща жена.
Например, като майка се очаква една жена

Прочети още...

Самотното родителство не следва да е причина за социална изолация

Самотното родителство не следва да е причина за социална изолацияОбществото вече възприема за нормално самотното майчинство, но напоследък доста зачестяват и случаите на самотните бащи. Да си самотен родител не е лека задача и пътят е труден. Нарастващият процент на самотните родители се дължи и на това, че много от тях решават да имат деца сами без наличието на семеен партньор.
Природно естествено е това да са най-често жени, имайки предвид и напредъка на медицината. Факт е, че обществената нагласа към самотните майки през последните години драстично се промени.

Прочети още...

Десетте най-важни неща, които трябва да знаем, преди да започнем ин витро процедура

Ето какви ни съветват лекарите по репродуктивна медицина

Десетте най-важни неща, които трябва да знаем, преди да започнем ин витро процедура1. Инфертилитетът се среща все по-често при съвременните двойки. Всяка 1 от 6 двойки има проблеми с естественото забременяване. Огледайте се - колко от хората около вас, които имат проблем със забременяването, са потърсили помощ от специалист в тази област? Ин витро процедурите са част от нашето всекидневие и ние трябва да ги приемаме, да не се срамуваме, че посещаваме клиника по стерилитет.

2. Трябва да имате доверие на лекуващия лекар и екип. Изборът на правилните специалист и клиники също са важни. Проучете къде отивате, защото факторите, които имат

Прочети още...

Майчината прегръдка прави чудеса

Майчината прегръдка прави чудесаКаквото и да е преживяло едно дете извън дома си, докато е било на детска градини или на училище, или просто докато е играло с децата в съседния двор, топлата майчина прегръдка  е най-доброто средство за защита срещу всичко, с което децата се сблъскват извън родния си дом.
Това е валидно както за съвсем малките деца и за подрастващите, но с особена сила за тийнейджърите, дори тогава, когато те самите се отнасят по особено хладен и резервиран начин към родителите и най-вече към майките си.
Ето какво се случва с децата тогава когато получават нужното внимание и топлина, но на първо място когато получават най-простичкото

Прочети още...

Мария Монтесори съветва родителите

Мария Монтесори съветва родителитеПроблемът не е в децата, а в системата на обучение. Това доказва Мария Монтесори - италиански лекар и преподавател, която създава собствен метод на обучение на децата, в който набляга на развитието на самостоятелност и ограничаване намесата на възрастните. Монтесори формулира набор от принципи за родителите, които се считат за основа за възпитанието на независима личност.
В центъра на педагогическата система Монтесори е самото дете с неговите уникални вътрешни вродени таланти, уникални способности и характеристики на физическото, физиологичното и умственото развитие.
Дидактическата система на Монтесори се отличава преди всичко с даването на повече свобода на децата и отсъствието на какъвто и да е авторитаризъм.
Смисълът на метода е да насочи детето към самообразование и саморазвитие.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД