Малките деца общуват чрез играта

Малките деца общуват чрез игратаИграта е много често срещан и използван метод при работата на психолога с деца. Много често родители споделят опасенията си относно ефективността на играта като терапевтичен метод. Те считат, че това е "просто игра" и не съзнават смислеността на играта като част от общуването на малките. Малките деца общуват чрез играта. Тя е мощен инструмент за невербална комуникация.
През последните години все повече специалисти в областта

Прочети още...

На девет месеца бебетата вече тестват родителите си

На девет месеца бебетата вече тестват родителите сиМалките деца се развиват не само физически. С порастването те се развиват и психически. Развиват уменията си чрез наблюдението и взаимодействието с околния свят. Развиват умения за обработване, усвояване, съхраняване и използване на информацията, която получават.
Когнитивните умения се отнасят до това как човек възприема, мисли и разбира чрез взаимодействието на генетични фактори с наученото.
Когнитивното развитие засяга обработката на информация, интелигентността
разсъжденията, езиковото развитие и паметта.
Веднага

Прочети още...

Ролята на майката в семейството се увеличава

Ролята на майката в семейството се увеличаваУспешният семеен живот изисква сътрудничеството между двамата съпрузи. И мъжът, и жената имат своите специфични роли и дават своя принос за функционирането на семейството. От тях, техните взаимоотношения и от уменията им за разрешаване на конфликти зависят редът, хармонията и спокойствието в семейната среда.
Да си в обувките на майка е изключително голямо предизвикателство. Майката преминава през много упорита работа, за да управлява всичко. В нашето общество и времето, в което живеем, ролята на майката в семейството се увеличава, защото тя не е само майка, но и работеща жена.
Например, като майка се очаква една жена

Прочети още...

Самотното родителство не следва да е причина за социална изолация

Самотното родителство не следва да е причина за социална изолацияОбществото вече възприема за нормално самотното майчинство, но напоследък доста зачестяват и случаите на самотните бащи. Да си самотен родител не е лека задача и пътят е труден. Нарастващият процент на самотните родители се дължи и на това, че много от тях решават да имат деца сами без наличието на семеен партньор.
Природно естествено е това да са най-често жени, имайки предвид и напредъка на медицината. Факт е, че обществената нагласа към самотните майки през последните години драстично се промени.

Прочети още...

Десетте най-важни неща, които трябва да знаем, преди да започнем ин витро процедура

Ето какви ни съветват лекарите по репродуктивна медицина

Десетте най-важни неща, които трябва да знаем, преди да започнем ин витро процедура1. Инфертилитетът се среща все по-често при съвременните двойки. Всяка 1 от 6 двойки има проблеми с естественото забременяване. Огледайте се - колко от хората около вас, които имат проблем със забременяването, са потърсили помощ от специалист в тази област? Ин витро процедурите са част от нашето всекидневие и ние трябва да ги приемаме, да не се срамуваме, че посещаваме клиника по стерилитет.

2. Трябва да имате доверие на лекуващия лекар и екип. Изборът на правилните специалист и клиники също са важни. Проучете къде отивате, защото факторите, които имат

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД