Неврохирурзи грабнаха награда "Медик на годината"

Неврохирурзи грабнаха награда "Медик на годината"Екипът на Клиниката по неврохирургия към Университетска болница "Св. Иван Рилски" в София с ръководител проф. Марин Маринов спечели наградата "Медик на годината' 2013 на в. "Форум Медикус" .
Наградата се връчва за значим принос в развитието на науката и практиката в сферата на неврохирургията, за усъвършенстване на методите, за въвеждане на хирургия при неповлияваща се от медикаменти епилепсия, за извършване на първата в България дълбока мозъчна стимулация при пациенти с Паркинсонова болест.
Екипът от високо компетентни специалисти, които извършват годишно повече от 2000 оперативни интервенции с голяма сложност, оперират голям процент от случаите на тумори на мозъка в страната, прилагайки модерна апаратура за диагностика и лечение на болни с тежка патология и разработват проекти за изграждане на модерен център за комплексна терапия на неврологични заболявания.
За обществен принос в развитието на здравната система "Форум Медикус" награди проф. Румен Стефанов, декан на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в Пловдив, създател на Институт по редки болести и международно признат експерт по проблемите на редките болести.
Проф. Стефанов е представител на България в значими европейски програмни дейности по отношение на законодателството за редките болести.
Той е инициатор за създаването на Национална програма за редки болести и участник в разработването й, учредител на информационен бюлетин "Редки болести и лекарства сираци", както и организатор на национални конференции и семинари за студенти по медицина по темата.
"Здравна поща", i

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД