Обявяват грипна епидемия в Стара Загора от понеделник

 Обявяват грипна епидемия в Стара Загора от понеделникНа 24 януари в РЗИ-Стара Загора ще се състои работна среща на Регионалния оперативен щаб за борба с острите респираторни заболявания и грипа, включващ представители на здравната инспекция, на РЗОК, БЛС, РИО на МОН, Областната дирекция за безопасност на храните, както и управителите на общинските болници и общопрактикуващи лекари. Това съобщи д-р Елена Канева, директор на РЗИ.
Повод за срещата е отчетеното през първите три дни на тази седмица рязко нарастване на острите респираторни заболявания в областта. Ще обсъдим дали на базата на данните да обявим грипна епидемия. Най-вероятно това ще стане в понеделник, защото в момента категорично обстановката е предепидемична, а очакваме заболеваемостта да продължи да се покачва, каза д-р Канева. Грипна епидемия ще бъде обявена, ако заболеваемостта скочи над 300 на 10 000.
От РЗИ напомниха, че обявяването на грипна епидемия не означава автоматично и спиране на учебния процес в учебните заведения. Указанията на Министерството на образованието са занятията да бъдат прекратявани само при над 30% отсъствия на учениците.
Ако грипната епидемия бъде обявена, ще бъдат спрени плановите операции в болниците и свижданията. Ще бъдат затворени временно и детските консултации.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД