Министър Таня АНДРЕЕВА: Правим всичко, за да не закрием старозагорската болница

Министър Таня АНДРЕЕВА: Правим всичко, за да не закрием старозагорската болницаЗа мен е абсурдно обединението на двете лечебни заведения в Стара Загора, но това е заварено положение. Съвместно с ръководството на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и с областния управител Живка Аладжова ние трябва да положим всички усилия да спасим тази болница. Тя е една от важните в България, да не говорим че е и университетска.
Това заяви на 20 януари при посещението си в Стара Загора здравният министър д-р Таня Андреева. Изявлението й бе по повод информацията, че заради тежкото финансово състояние на най-голямата областна болница, в нея предстоят съкращения на около 300 души медицински персонал.
Всичко, което правим, е единствено и само за това да не се стига до закриването на толкова важно за югоизточния регион лечебно заведение, каза министър Андреева. Тя уточни още, че тази година ще има допълнителни субсидии за лечебните заведния, намиращи се в трудно достъпни райони, с цел те да не закрият врати. Така ще е докато реализираме реформата в спешната помощ, която ще даде алтернатива на хората, убедена е министърката.  
По отношение на създалото се напрежение по отношение Фонда за лечение на деца в чужбина и искането от страна на родители на оставката на директора му д-р Ива Станкова, министър Андреева заяви: Вече имах среща с Обществения съвет към Фонда и с директора на Фонда д-р Станкова с цел да изясня за себе си какви са причините за създалото се напрежение. В момента във Фонда върви проверка. Има назчанена група, в която влизат и представители на Обществения съвет, която трябва да констатира има ли действително нарушения и забавяния в работата. От тази група ще предложат промени в правилника и в методологията на работа така, че в бъдеще да се избягват подобни проблеми. Най-важното е Фондът на работи, в случая личностите нямат значение, важни са децата и тяхното лечение, категорична бе Таня Андреева.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД