Няма данни за грипна епидемия у нас

Няма данни за грипна епидемия у насВсе още няма данни за обявяване на грипна епидемия у нас, заяви пред национална телевизия на 6 януари националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той обясни, че все още няма достатъчно данни за заболеваемостта в страната заради двете празнични седмици – не може да се направи пълна статистика за отсъстващите деца от училище и хората, които са в болнични.
Почти всяка година има грипна епидемия. Надали тази година ще се размине. Трябва да видим какво става в Европа, обясни Кунчев. По негови думи грипната вълна най-често и идва от Западна Европа, но и оттам все още не постъпват достатъчно данни заради почивните дни.
Следващата седмица по това време ще има по-ясни данни. Търсенето на медицинска помощ се  е повишило, но все още не е в степен характерна за грипна епидемия, заяви Кунчев.
За момента у нас няма повишаване на заболеваемостта, която да наложи обявяването на грипна епидемия. Клиничната картина не е по-различна от предходни години, каза д-р Ангел Кунчев. Той успокои, че за сръбски вирус убиец не може да се говори.
Той обаче беше категоричен, че болестта не бива да се подценява. Симптомите, при които трябва да потърсите лекарска помощ, са обща отпадналост, повишаване на температурата и главоболие.
"Здравна поща", i

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД