БЛС смята новия рамков договор за единствено възможния

БЛС смята новия рамков договор за единствено възможнияПодписването на Националния рамков договор е едно  вълнуващо събитие, казвам го наистина без преувеличение. За да стигнем дотук, преминахме през едно страдание. Започнахме преговорите през средата на юли и за по-малко от половин година с много усилия от всички страни стигнахме до този резултат. Това заяви управителката на НЗОК д-р Румяна Тодорова на церемонията по подписването на договорите между касата, БЛС и БЗС, която се състоя днес в МЗ.
НРД за следващата година предвижда да бъдат увеличени цените на 27 клинични пътеки, главно от областта на педиатрията, неврохирургията, голямата хирургия, раждането, пулмологията. Независимо от всичко, д-р Тодорова призна, че касата влиза в 2014 г. с дефицит от 80 млн. лв.
В своето изказване министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева оцени като най-важни постижения прехвърлянето на ваксините и инвитро фонда обратно към МЗ, намаляването на потребителската такса за пенсионерите на 1 лв., както и решението средствата от наеми и допълнителни дейности на лечебните заведения да остават в тях, а да не се прехвърлят към общините и държавата.
На свой ред председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов определи договора като „единствено възможния” и благодари на МЗ за еднопосочното мислене и действия със съсловната организация, независимо от всички трудности. И най-лошият договор е по-добър от това да нямаме договор, обобщи д-р Райчинов, цитирайки участник в събора на съсловната организация, на който бе даден мандат на ръководството на БЛС да положи подпис под документа.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД