Ще глобяват с до 10 заплати неетичните лекари

Ще глобяват с до 10 заплати неетичните лекари Лекарите, които се държат грубо с пациентите, ще подлежат на наказания. Това се посочва в обновените Правила за добра медицинска практика, одобрени вече от здравния министър Таня Андреева, в които са зададени основните параметри за поведението на медиците.
Когато докторите не спазват изискваните от тях етични норми, те ще бъдат наказвани от съсловната им организация с мъмрене, глоба в размер на до 10 работни заплати или отнемане на правата им да практикуват професията си за срок до 2 години.
Сред новите изисквания към лекарите е да не се възползват от професионалната си позиция за лични облаги и винаги да търсят второ мнение, ако случаят надхвърля тяхната компетентност. Когато докторът открие, че е допуснал неточности при лечението, той е длъжен да осведоми за това своя пациент и да се опита да поправи грешката си.
В новите Правила за добра медицинска практика се казва още, че медиците се задължават да учат постоянно. Ако спрат да надграждат знанията си, те отново ще подлежат на строги наказания.
Предстои да се разработят предписания за добра практика и за всяка отделна специалност, където съответните медицински дружества трябва да зададат още по-прецизно изискванията, които лекарите трябва да спазват при лечение.
"Здравна поща", i

Нов поглед към Паркинсоновата болест
11 Декември 2019, Сряда
{cmp_start...
Слушай телефона си с едно наум
10 Декември 2019, Вторник
{cmp_start...
5 лекарства, които нямат място във вашата аптечка
09 Декември 2019, Понеделник
{cmp_start...
Кое причинява кървенето около овулацията?
05 Декември 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Когато сърцето се блъска в гърдите
04 Декември 2019, Сряда
{cmp_start...
Спираме цигарите – какво се случва?
27 Ноември 2019, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД