Ще глобяват с до 10 заплати неетичните лекари

Ще глобяват с до 10 заплати неетичните лекари Лекарите, които се държат грубо с пациентите, ще подлежат на наказания. Това се посочва в обновените Правила за добра медицинска практика, одобрени вече от здравния министър Таня Андреева, в които са зададени основните параметри за поведението на медиците.
Когато докторите не спазват изискваните от тях етични норми, те ще бъдат наказвани от съсловната им организация с мъмрене, глоба в размер на до 10 работни заплати или отнемане на правата им да практикуват професията си за срок до 2 години.
Сред новите изисквания към лекарите е да не се възползват от професионалната си позиция за лични облаги и винаги да търсят второ мнение, ако случаят надхвърля тяхната компетентност. Когато докторът открие, че е допуснал неточности при лечението, той е длъжен да осведоми за това своя пациент и да се опита да поправи грешката си.
В новите Правила за добра медицинска практика се казва още, че медиците се задължават да учат постоянно. Ако спрат да надграждат знанията си, те отново ще подлежат на строги наказания.
Предстои да се разработят предписания за добра практика и за всяка отделна специалност, където съответните медицински дружества трябва да зададат още по-прецизно изискванията, които лекарите трябва да спазват при лечение.
"Здравна поща", i

Интересна информация от Ухан
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Да предпазим дома си от коронавируса
02 Април 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Фитнес у дома - защо пък не!
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Защо очите се затварят при кихане?
30 Март 2020, Понеделник
{cmp_start...
Мазно и сладко затрудняват мозъка
24 Март 2020, Вторник
{cmp_start...
Защо повръщаме?
24 Март 2020, Вторник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД