И студенти-фармацевти поискаха оставка на правителството

И студенти-фармацевти поискаха оставка на правителствотоСтудентите по фармация от Медицински Университет-София се присъединиха към колегите си от други университети в България и призоваха за оставка на правителството и незабавни парламентарни избори.
Правителство, което не прикрива обвързаността си с олигархични кръгове и монополи и назначава компрометирани личности на ключови държавни постове, е невъзможно да отстоява интересите на нас, които искаме реална промяна, пишат студентите в позиция, изпратена до медиите.
В нея те искат да бъдат възстановени авторитетът и моралът на фармацевтите като здравни специалисти, здравна система, която създава предпоставки и мотивира новозавършилите фармацевти ефективно да прилагат придобитите в университета умения и знания и конкуренция между аптеките на база качество на обслужването, а не цена, чрез уеднаквяване цените на лекарствата.
Те настояват също така за изработване на стратегия за Национална Аптечна Карта и за въвеждане на длъжността клиничен фармацевт с цел подобряване резултатите от терапията и оптимизиране разходите за лекарства на болниците.
Позицията е във връзка със създалата се ситуация на „противопоставяне след манипулативно проведения на 30 октомври референдум в Медицински Университет-София, на който бе зададен въпроса: „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?”. Целта беше да се реши дали да има окупация на МУ, но резултатите бяха изтълкувани като неодобрение към всички студенти, избрали тази форма“, допълват студентите.
Позицията е подкрепена с подписка в подкрепа на протестиращата студентска общност, състояла се от 4 до 30 ноември. В нея са се подписали 229 студенти по фармация от Фармацевтичен Факултет на МУ-София.
Целта на подписката е заявяване на позиция, а не призив за окупация на факултета и е продиктувана от граждански убеждения, а не партийни пристрастия, уточняват още студентите по фармация.
"Здравна поща", i

50 000 искат оценка заради личен асистент
10 Юни 2019, Понеделник
{cmp_start...
Внимание: Западнонилска треска и Тоскана
10 Юни 2019, Понеделник
{cmp_start...
Нови заразени с морбили у нас
03 Юни 2019, Понеделник
{cmp_start...
Как наркотиците влияят на зъбите
27 Май 2019, Понеделник
{cmp_start...

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД