Лайънс клуб дарява брайлов дисплей на СОУ "Иван Вазов"

Лайънс клуб дарява брайлов дисплей на СОУ "Иван Вазов"На 28 ноември от 11 часа Лайънс клуб "Стара Загора - Тракия" ще дари брайлов дисплей и компютърни системи за оборудване на учебна стая за деца със зрителни проблеми в СОУ "Иван Вазов".
През юни тази година на своя 10-и Рожден ден Лайънс клуб „Стара Загора-Тракия“ организира дарителска кампания за закупуване на оборудването. С част от набраните средства клубът кандидатства с проект в първи Дарителски кръг пред „Обществен дарителски фонд – Стара Загора“.
Подписаното на 1 август 2013 г. Споразумение за целево финансиране в рамките на проект „Подкрепа на иновативни граждански инициативи в Стара Загора“, финасиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по фонд „Социални иновации“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“, направи възможно реализирането на тази кауза.
С отпуснатата сума по проекта в размер на 5400 лв. Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“ закупи брайлов дисплей и една компютърна конфигурация, включваща компютър, монитор, мишка и клавиатура. Брайловият дисплей е електро-механично устройство, което позволява на незрящия компютърен потребител да прочита текст от съдържанието на екрана, т.е. използва се от потребителя вместо монитор. Текстът се показва под формата на брайлови символи. Брайловият дисплей е алтернатива на синтезаторите на реч.
Обзавеждането на този кабинет ще даде възможност деца със зрителни проблеми от община Стара Загора и съседните общини от областта да се обучават в масово училище в непосредствено близост до семействата си, без да се налага да пребивават продължително време в двете отдалечени специализирани училища. С това Клубът цели да се разшири подкрепата за интегрирано образование на децата с проблеми в зрението.

"Здравна поща", i

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД