Изследват безплатно за спин на плажа

Изследват безплатно за спин на плажаДнес в цялата страна стартира националната лятна антиспин кампания. По този повод от РЗИ-Стара Загора информираха за мобилните кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, които ще бъдат на разположение от 10 до 14.30 ч. при следния график в областта:
3.08. хотел „Зорница” – Казанлък
3.08. комплекс „Плажа”- Стара Загора
10.08. АРТ комплекс гр. Стара Загора
10.08. Открит басейн кв. „Лозенец”- Стара Загора
17.08. ПС „Мини Марица Изток”, Старозагорски минерални бани
17.08. Комплекс „Гроди”, Старозагорски минерални бани
24.08. комплекс „Пряпорец”
25.08. Открит басейн „Делфин”, кв. „Железник”- Стара Загора
За десета поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, стартира Национална лятна антиспин кампания. Министерство на здравеопазването раздаде над 19 000 бързи тестове за ХИВ на Регионалните здравни иснпекции и неправителствените организации, работещи с уязвими групи, за да извършват дейности по безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ по време на кампанията.
Официалното стартиране на тазгодишната лятна АНТИСПИН инициатива ще се постави в община Бургас. Традиционно през месеците август и септември хората посещават черноморски курорти, градски плажове, басейни, молове, туристически забележителности и заведения на открито. В отговор на това екипи от медицински специалисти ще са на разположение в 19 области на страната, за да предлагат безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН с мобилни кабинети.
Над 23 400 души са се изследвали досега в подобни летни компании, сочат данни на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Инициативите за тестване за ХИВ по оживени места в цялата страна целят да фокусират общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.
Лятната кампания за безплатно изследване и консултиране за ХИВ ще продължи до края на септември.
Според данни на Европейския център за контрол на заболяванията през 2011 г. честотата на новите случаи с ХИВ в страните от Европейския съюз е средно 5.7 случая на 100 000 население. За България честотата на новите случаи с ХИВ е 2.7 случая на 100 000.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Орехи, банани и шоколад лекуват депресия
05 Януари 2021, Вторник
{cmp_start...
Германия минава към "твърда" карантина
15 Декември 2020, Вторник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД