В Казанлък стартира „Акция Дядо Коледа”

В Казанлък стартира „Акция Дядо Коледа”„Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!”. Под това мото Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, стартира от 5-ти до 20-ти декември Коледна кампания. Инициативата е изцяло благотворителна и се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък. Кампанията е адресина към казанлънчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за трийсет деца - деца със специални потребности, деца от семейства с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа, деца сираци...
 
Благотворителната кампания бе обявена на пресконференция, в присъствието на зам.кмета на община Казанлък Лилия Цонкова, която изрази подкрепата на общинска администрация в това начинание и надежда, че повече хора ще откликнат на призива на Организацията.
В рамките на „Акция Дядо Коледа”, екипът на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания” е разположил коледни дръвчета в три различни точки на град Казанлък - в офиса на „Би Би Си Кейбъл”, магазин „Кауфланд” и магазин „Вимакс". На всяка вълшебна елха има по десет специални коледни играчки и писмо към тях. Във всяко писмо е разказана историята за съдбата на едно дете и неговото семейство. До елхите е поставено кратко описание на кампанията с инструкции, които новите помощници на Добрия старец да последват. Всеки може да стори по едно добро дело и да подкрепи семейство в риск. Вземете си една или повече от коледните играчки. Запознайте с историята на едно или повече деца. И оставете своя Коледен подарък под елхата, в чувала на Дядо Коледа.
Мария Гинева, Председател на Организацията: „Искрено се надявам, че хората ще прегърнат нашата идея и ще ни последват. Защото каузата си заслужава!
Да помогнем, подкрепим и зарадваме тези деца и техните семейства, в труден за тях момент! Да видим усмивките по техните лица в навечерието на Коледната нощ!”
След 20-ти декември, Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, ще се погрижи всички събрани коледни подаръци, да бъдат поднесени на децата в техните домове, лично от Дядо Коледа.
В рамките на организираната информационна среща, госпожа Лилия Цонкова сподели, че се работи усилено по реализирането на проекти, заложени в социалната програма на Общината. И в потвърждение на това обяви, че на територията на Казанлък вече работи Център за обществена подкрепа. Новата социална услуга е с финансиране от държавния бюджет. Лилия Цонкова увери, че в най-скоро време ще се проведе официална пресконференция, за да бъде представена повече информация за дейността и целевите групи с които се работи.
"Здравна поща", i

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД