За 11-ти път стартира кампанията "Българската Коледа"

За 11-ти път стартира кампанията "Българската Коледа"В софийската Университетска МБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ президентът Росен Плевнелиев даде официално началото на единадесетото издание на благотворителна инициатива „Българската Коледа“. Тази година тя е под мотото “За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух“, съобщиха от пресцентъра на президента.
Все повече деца страдат от различни очни заболявания, а намалението на слуха е едно от най-често срещаните вродени заболявания или ранно придобити увреждания, подчерта държавният глава.
Голяма част от тези заболявания могат да бъдат излекувани, ако се диагностицират навреме, допълни президентът и изрази съжаление, че в момента много малко деца имат възможност да бъдат диагностицирани и лекувани навреме, най-вече заради отсъствието на високоспециализирана медицинска апаратура.
Целта на „Българската Коледа“ през следващата година е да осигури високотехнологична апаратура в университетските и областните болници в страната. “В детските отделения на областните болници липсват апарати за ранна диагностика и лечение за тези заболявания и нашата цел е децата в цялата страна да получат навременна и адекватна помощ и да могат да се лекуват в България”, каза Росен Плевнелиев.
Държавният глава увери, че ще бъдат разгледани всички постъпили заявления от родители на деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, и експертния съвет и комисия към „Българската Коледа“ ще се произнесат за необходимото и възможно подпомагане, съобразно събраните от инициативата средства.
Дарителската сметка на кампанията „Българската Коледа” е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон “Централен”. Титуляр на сметката е БНТ – за “Българската Коледа”.
Дарения могат да бъдат направени чрез SMS на кратък номер 1117 за абонати на Mtel, Vivacom и Globul. Стойността на 1 SMS за абонати по договор с Mtel, Vivacom и Globul e 1 лв., а за потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС. Можете да дарите 1 лев с гласово обаждане на номер 09001117 за фиксирани абонати на Mtel и Vivacom, като стойността на едно обаждане е 1 лев.
"Здравна поща", i

5 лекарства, които нямат място във вашата аптечка
09 Декември 2019, Понеделник
{cmp_start...
Кое причинява кървенето около овулацията?
05 Декември 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Когато сърцето се блъска в гърдите
04 Декември 2019, Сряда
{cmp_start...
Спираме цигарите – какво се случва?
27 Ноември 2019, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД