Концерт събира пари за лечение със стволови клетки

Концерт събира пари за лечение със стволови клеткиС благотворителен концерт в неделя Бургас ще подкрепи 15-годишния Пламен Кавраков от Варна, който страда от детска церебрална парализа. На 25 август на сцената на Летния театър от 19 часа ще излязат Ваня Костова, Стефан Диомов, „Петте сезона“, Стефан Лалчев и много други, които с творчеството си ще направят крачка към сбъдването на мечтата на Пламен да проходи. Според лекари в Москва това е напълно възможно чрез лечение със стволови клетки, за вливанията на които са нужни около 37 000 евро.
Концертът е част от цялостна кампания, която бургазлийката Мария Ташкова е предприела в помощ на Пламен. Преди три години Мария научава за болния Пламен от форум на българските майки. Със семейството й започват да даряват пари, докато в един момент не осъзнава, че по-голяма помощ ще окаже, ако самата тя се ангажира с търсенето на дарители.
В средата на миналия декември Мария стартира проект за набиране на средства чрез изработване на кукли от чорапи, които сама нарича Чорапчовци. Всеки Чорапчо си има име, интересна история и може да бъде "осиновен" Мария Ташкова с двете си децасрещу сума, която да постъпи по сметката на Пламен. Така кампанията по събирането на средства добива нова актуалност и малко по малко възможността да бъдат извършени оставащите 11 процедури по график започва да изглежда възможно.
С благотворителният концерт Мария се надява, че ще бъде направена голяма крачка в посока събиране на необходимата сума.
От днес дарение за Пламен може да бъде направено в „чорапчовски“ кутии, които ще бъдат разположени около Летния театър от 16 до 22 часа, а в деня на концерта - от 10 сутринта до неговото начало.
"Здравна поща"

В случай, че някой желае да помогне на Пламен, но няма възможност да присъства на концерта, може да го направи по следните два начина:
* със SMS на номер 17 777 с текст DMS PLAMI (цената е 1 лв. и не се облага с ДДС)
* чрез дарителските сметки:
ПроКредит Банк (България) АД
Пламен Пламенов Кавраков
BIC:PRCBBGSF
BGN: BG22PRCB92301029635210
EUR: BG90PRCB92301429635214
USD: BG82PRCB92301129635213

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД