БЧК пак подпомага деца, пострадали при катастрофи

БЧК пак подпомага деца, пострадали при катастрофиЗа пореден път Българският червен кръст (БЧК) започва традиционната си вече кампания за набиране на средства за подпомагане на деца, пострадали при катастрофи. Даренията ще бъдат набирани чрез изпращане на sms на номер 1255 на стойност 1 лев и ще постъпят в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия.
Пред БНР д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК, заяви: "На нашия телефон 1255 с един sms на стойност 1 лв.
може да се подпомогне пострадало дете от пътно-транспортни произшествия в България. За миналата година загубихме 35 деца, а 1135 бяха ранени".
Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, към БЧК съществува от 14 години. Основната му цел е чрез провеждане на периодични информационни и благотворителни кампании да се осигуряват финансови средства за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили тежки увреждания. В края на 2018 г. Националният дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при катастрофи, подпомогна 69 семейства от цялата страна, които имаха проблеми в отглеждането и лечението на деца, пострадали в катастрофи, а от създаването си през 2005 г., до момента, фондът е помогнал на 757 деца от цялата страна.
Статистика на МВР показа, че за 2018 г. 96 процента от пътните произшествия у нас са станали заради нарушения на водачите. Малък е процентът на катастрофите, станали заради пътните условия, като загиналите на пътя са 593 души.
Цифрите сочат, че 93 процента от пътните произшествия с жертви са в резултат от човешки грешки, а превишаването на позволената скорост е най-разпространеното рисково действие сред българските шофьори.
"Здравна поща"

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД