"Купи и сподели" ще зарадва мнозина за Великден

Мая МаноловаВече стартира дарителската инициатива "Купи и сподели", част от националната кампания на обмудсмана Мая Манолова "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо". За четвърта поредна година всеки желаещ да се включи в нея може да купи храна, която да остави в специални пунктове.
И тази година 35 магазина от големите търговски вериги в 12 града на страната подкрепиха благородната кауза. "Купи и сподели" дава възможност на всеки да зарадва българските пенсионери за Великден, като
закупи трайни пакетирани хранителни продукти (олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др.), които да дари в специално поставените колички, брандирани с логото на кампанията, на изхода в магазините.
"В количките всеки желаещ да се включи може да оставя трайни продукти, като ориз, брашно, консерви, олио - всичко, което може да бъде съхранено във времето. Точно по Великден, три седмици, след като стартира кампанията по магазините, тези продукти ще бъдат събрани в пакети, които ще бъдат раздадени на възрастни хора. На 6 април от 11 до 14 часа стартирахме кампанията в 12 града. Помагат ни студенти, младежки организации, скаути", каза пред Bulgaria ON AIR един от организаторите на инициативата.
Доброволците на "Великден за всеки" от Софийски университет "Св. Климент Охридски", Национален алианс за работа с доброволци (Пловдив, Кюстендил и Стара Загора), Национално сдружение "Младежки глас" (Бургас, Стара Загора), 50 деца - членовете на "Организацията на Българските скаути" (Варна и Шумен), Езикова гимназия "Васил Карагьозов" от Ямбол, Фондация П.У.Л.С. (Перник) и младежи от група "отГОворните" (Горна Оряховица) ще оказват съдействие на всички, решили да подкрепят благородната кауза.
"Давам си сметка, че кампанията "Великден за всеки" е едно от най-смислените неща, които съм започвала да правя. Не защото с тази кампания ще нахраним всички гладни или ще дадем на всички бедни, а защото това е единствената национална кампания, която обръща внимание на възрастните хора", каза преди година Мая Манолова в края на третото й издание.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД