Инициатива, посветена на профилактика и контрол на хипертонията, организират в Казанлък

Инициатива, посветена на профилактика и контрол на хипертонията, организират в КазанлъкОбщина Казанлък, в партньорство с фондация "Национална мрежа Сърце за сърце" и Microlife България, организира на 02 юни 2018 г социално значима инициатива, посветена на профилактика и контрол на хипертонията. Кампанията ще премине под надслов:
"НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ – НОРМАЛЕН СЪРДЕЧЕН РИТЪМ – ПРЕВЕНЦИЯ ОТ ИНСУЛТ".
Последните статистически проучвания, правени по време на национални здравни кампании за безплатно измерване на кръвното налягане, показва
че все повече хора взимат самостоятелно и осъзнато решение да следят отговорно своето кръвно налягане и да изграждат култура за превенция от мозъчен инсулт.
 
Повишеното кръвно налягане (КН) понастоящем е най-често срещаното сред сърдечно-съдовите заболявания. Причината се обяснява с рискови фактори на средата като повишени стойности на телесно тегло, висока концентрация на сол в храната, липса на физическа активност и нездравословен начин на живот.
Скрининговите проучвания, направени през годините, сочат данни за висока честота на хипертонията и слаб контрол при вече установени усложнения. Това мотивира и провеждането на информационна кампания и измерване на артериално налягане сред гражданите на град Казанлък.
 
На 02 юни 2018г. от 10 до 14 ч. в парк "Розариум" ще бъде разположен пункт, където всички желаещи ще се информират по проблемите на хипертонията с възможност за квалифицирани консултации; ще бъдат направени тестове за оценка на информираността; ще се измерва тегло и кръвно налягане на желаещите с електронни апарати, снабдени с Afib-технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на асимптомно предсърдно мъждене в домашни условия за профилактика на мозъчен инсулт и за проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония и/или с риск от предсърдно мъждене.
Инициативата ще бъде подкрепена и от доброволци на Българския Червен кръст.
"Здравна поща"

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД