Бебешки храни и дрешки на обща стойност 1700 лв. получи за Коледа Звено "Майка и бебе" в Стара Загора

Бебешки храни и дрешки на обща стойност 1700 лв. получи за Коледа Звено "Майка и бебе" в Стара ЗагораВече трета година от националната кампания "Плюшено мече" се предоставят на Звено "Майка и бебе" бебешки адаптирани млека, пюрета, каши, както и дрешки и одеяла, събрани от любезни дарители от цялата страна.
Операция “Плюшено Мече" е неправителствена организация, работеща в обществена полза, която вече 10-та година организира най-голямата Коледна кампания за подаряване на подаръци на деца в неравностойно положение в България. За 9 години организацията е посетила приблизително 17 000 български деца и младежи без родители, деца в риск, деца в приемни семества, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания както и институциите, които се грижат за тях.
В Звено "Майка и бебе" – Стара Загора от началото на 2017 г. се наблюдава увеличение на търсенето на услуги за подслон и спешна подкрепа на бременни жени и майки с малки деца до 3-гoдишна възраст, които споделят, че не могат да се справят с отглеждането на детето си. Много често причините, които се посочват, са свързани с бедност, насилие в семейството, липса на подкрепа от страна на близки и роднини.  
В Звеното майките и децата могат да останат временно до 6 месеца, където получават подкрепа да развиват родителската привързаност. Предоставят им се подслон и грижи в условия на сигурност и уважение, както и специализирана помощ за развитие на родителските умения. Майката получава насърчение за подобряване на отношенията с членовете на семейството си и с общността като цяло, както и за развиване на своите родителски умения, за да се предотврати изоставяне на бебето. Социален работник и психолог оказват подкрепа на майката през цялото време за подобряване на нейните умения за родителстване.
За период от 13 години (2005-2017 г.) в Звено "Майка и бебе" подслон и подкрепа са получили над 220 майки и бебета. След престоя в Звеното повечето успяват да продължат самостоятелно заедно с детето.
Все още, обаче, липсват достатъчно услуги за ранно установяване на рисковите бъдещи майки в обществото ни, за да има достатъчно време да се окаже необходимата подкрепа. Също така, след напускането на Звеното предизвикателствата за майката често стават още по-големи, когато дори посрещането на ежедневните нужди на бебето се оказват нелека задача за повечето от тях.
Звено "Майка и бебе" се нуждае от добри хора с отворени сърца към малките деца, които са готови да откликнат и помогнат на майки в беда – с детски храни, памперси, детски колички, бебешки дрешки, др., лекарства.
Екипът на Комплекса за социални услуги изразява своята признателност към дарителите, които в навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници отдадоха сърце и не пощадиха енергия и финанси за благополучието на уязвими деца и семейства от региона!
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД