"Маргаритка" и "Приказки без край" с казуа за повече детски усмивки

"Маргаритка" и "Приказки без край" с казуа за повече детски  усмивкиВ празничния сезон на 2017 г. националният проект "Приказки без край" и социален проект "Маргаритка" поставят началото на съвместна кампания, чиято цел е да донесе повече радост, както на децата, така и на техните родители.  В края на кампанията ще има по-весели деца в болниците, големи усмивки по лицата на много семейства и още една музикална площадка!
Всичко стартира през ноември с излизането на специално издание на компакт диск "Маргаритка" и "Приказки без край".
Детски аудио приказки, записани и озвучени от актьорите Теодора Духовникова, Захари Бахаров и Христо Мутафчиев. Три изцяло авторски нови приказки на детския автор Илия Дведжиев и три приказки от българското народно творчество в компанията на вече пожъналия огромен успех компакт диск "Маргаритка". В него слушаме най-любимите български детски песни в съвременни аранжименти, изпълнени от популярни български певци и артисти.
Дисковете са подарък за децата в различни болнични заведения, а всеки от нас закупил диска от търговската мрежа, участва в посторяването на следващата иновативна музикална площадка в България!
Съвместната кампания на "Приказки без край" и "Маргаритка" е в месеците ноември и декември и в това време се провежда поредица от съвместни "приказни" събития в детските отделения на различни болнични заведения. Във всяко "приказно" събитие, децата участват в забавно измисляне на приказки заедно с детския автор Илия Деведжиев и в компанията на изпълнителите Вики от "Мастило", Тони, Михаела Филева и Вензи. Целта на събитията е малчуганите и техните родители да преодолеят стреса от болничната обстановка по-лесно, чрез пеене, рисуване, музика и театър. По време на събитията всяко дете ще получи като подарък - Специалното издание на компакт диск "Маргаритка" и "Приказки без край", с личен автограф от звездите, които ще се включат в събитията.  Освен по време на събитията, общо 3000 броя от дисковете от Специалното издание ще са подарък за деца - пациенти на различни болници в цяла България.
Крайната цел на съвместната инициатива на "Приказки без край" и "Маргаритка" е изграждането на следващата музикална детска площадка в София. Дисковете от Специалното издание с песнички и приказки се продават в търговската мрежа и със закупуването на диск, всеки от нас участва в каузата. Средствата от продажбите се инвестират в създаването на това пространство за игра. Иновативните музикални площадки на Марагритка дават възможност на децата да се докоснат до света на музиката свободно и с игри и забавления да развиват психомотрните си умения.. Първата площадка на "Маргаритка"  вече e факт и се намира в парк "Гео Милев" в София, където се радва на огромен интерес от страна и на деца, и на родители.
Дискове могат да бъдат закупени от https://margaritka.bg, както и търговските обекти на бензиностанции OMV, LAFKA, магазини DM, аптеки SUBRA, аптека Ремедиум 4 (София, ул. Иван Денкоглу  №34) и книжарници Сиела. Цената на един компакт диск е 12 лв.
Ние слушаме и пеем песнички на https://web.facebook.com/margaritka.bg/
А нашата приказка продължава на https://web.facebook.com/prikazkiBezKray/
Събитията от кампанията на "Маргаритка" и "Приказки без край" се провеждат на следните дати и локации:
Детска клиника към УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив, 22 ноември, 10:00-11:00 ч.
Специален гост Вики от "Мастило"
Пета градска болница, София, 6 декември, 16:00 -17:00 ч.
Специален гост Михаела Филева
Клиника по детски болести към болница Александровска, София, 8 декември 11:00 - 12:00 ч.
Специален гост Тони
СБАЛДБ, София, 12 декември, 11:00-12:00 ч.
Специален гост VenZy

"Приказки без край" e национална инициатива на GSK и Panadol Baby, която подкрепя малчуганите, настанени в болнични заведения и техните родители, като се стреми да облекчи престоя им в болницата и да създаде среда, максимално близка до домашната.
"Приказки без край" е доброволно начинание, в което се включват известни личности и добри хора с вярата, че усмивката не просто носи настроение, но и помага за преодоляване на трудностите.
Вече 5 години, с четене на приказки, игри, рисуване и още много забавни и занимателни активности, даряваме усмивки на децата в четиринадесет болници в София, Варна, Русе, Плевен и Пловдив. За този период са реализирани над 3400 посещения, чрез които сме достигнали до повече от 12 000 деца. През последните 2 години "Приказки без край" работи усилено за подобряването на интериора на детските клиники и облагородяването на дворните пространства около тях.
За да се поддържа непрекъсната връзка с родителите и децата е създадена специална Фейсбук страница на "Приказки без край", където аниматорската програма има над 30 000 последователи.
 
"Маргаритка" е проект за децата, създаден от Виктория Терзийска (Вики от Мастило) и Яна Липованска с любов към музиката, изкуството и чистите детски усмивки.
"Маргаритка" създава компакт дискове с известни и любими на българските деца песни, изпълнени в съвременни аранжименти от едни от най-известните гласове на родната сцена.
Приходите от продажбата на всеки диск "Маргаритка" се инвестират в построяването на музикални детски площадки.
 "Маргаритка" вече реализира първата музикална детска площадка в България в парк "Гео Милев", София.
Освен аудио записите, "Маргаритка" реализира и видеа към песничките, които са достъпни в онлайн платформи за видео споделяне.
CHBA/CHPAN/0020/17f
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД