В "Централ Хоспитал" стартира кампания кампания срещу глаукомата

В "Централ Хоспитал" стартира кампания кампания срещу глаукоматаНа 1 декември 10 пациенти с глаукома или повишено вътреочно налягане започват лечение в МБАЛ "Централ Хоспитал" в Пловдив. Терапията е безплатна за тях, тъй като кампанията се организира със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите през декември за 50 души, страдащи от коварното заболяване.
Всички, които имат нужда от консултация с офталмолог, могат да се запишат на тел: ‎0879/097-074.
След прегледа ние ще преценим кой е подходящ да постъпи при нас, посочи началникът на очно отделение д-р Димитриос Власиадис.
По време на престоя в стационара на всеки от приетите ще бъде проведено наблюдение и ще бъде изработена денонощна крива на вътреочното налягане, което многократно ще бъде измервано със съвременен безконтактен тонометър.
Задължително ще бъдат направени и високоспециализирани изследвания като оптична кохерентна томография на зрителния нерв (б.а. - очен скенер), изследване на зрителното поле с компютърна периметрия, оглед на иридокорнеиния ъгъл (б.а. – гониоскопия) и измерване на дебелината на роговицата (б.а. – пахиметрия). Те също са безплатни за приетите в болницата. Всеки пациент ще бъде изписан, след като му бъде предписана адекватна терапия, заяви д-р Власиадис.
Глаукомата е водеща причина за загуба на зрението, тъй като в ранните стадии може да протече без симптоми, припомни завеждащият.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД