Д-р Анелия Хохвартер e четвъртата номинирана за "Добрият Самарянин"

Д-р Анелия Хохвартер e четвъртата номинирана за "Добрият Самарянин"Добротворецът  Д-р Анелия Хохвартер е австрийски офталмолог. Тя е четвъртата номинирана за Годишните награди "Добрият Самарянин". През есента на 2016 г. д-р Анелия Хохвартер оперира напълно безвъзмездно Михаил Иванов от ХІ ОУ  "Н. Лилиев",  Стара Загора, който сериозно наранява окото си по време на игра. Съществува опасност детето да загуби напълно зрението на дясното си око, но благодарение на д-р Хохвартер днес Михаил  вижда  на 100%.
Научила за започналата дарителска инициатива в подкрепа на Михаил от интернет, благодарение на класния ръководител на детето, д-р Хохвартер веднага пише писмо до ръководството на училището с желание да помогне. Напълно безвъзмездно тя оперира Михаил в клиниката, в която работи в Австрия, а докато трае престоя му там, неговото семейство е прието в дома на лекарката.
Д-р Анелия Хохвартер живее в Австрия и е водещ офталмолог, видима фигура в социалния живот и хуманитарните каузи по цял свят.
"Д-р Анелия Хохвартер е невероятен специалист и Човек, отдаден на професията си и на хората. Земна, слънчева, усмихната, внимателна, отзивчива, добросърдечна БЪЛГАРКА".
Номинацията получихме от Димитринка Костова.
Церемония по връчване на Годишните награди "Добрият Самарянин" и тази година ще се проведе в Държавна опера-Стара Загора на 11 декември от 19:00 часа, в партньорство с още единадесет други обществени институции и неправителствени организации от област Стара Загора. На церемонията ще бъдат представени номинираните добротворци през 2017 г. и ще бъдат връчени отново статуетката "Добрият Самарянин" и "Отличието на общността".
Специален гост на Церемонията от страна на артистите тази година е певицата Тони, знаков поп изпълнител, покорила българската публика с песните "Всичко било е насън", "Интернет самота", "Както преди", "Поглед на дете" и др.
Пощата на доброто приема номинация до 4 ноември, включително. Побързайте да разкажете и номинирате добротворството на www.samaritans.bg/dnes.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД