Във ВМА организират безплатни прегледи за лаймска болест

Във ВМА организират безплатни прегледи за лаймска болестБезплатини профилактични прегледи за лаймска болест организира Военномедицинска академия. Консултациите със специалистите от Клиника по "Инфекциозни болести" ще се проведат в периода 18-20 септември, от 10.00-13.00 часа.
Прегледите ще се осъществяват в самата клиника, която се намира в двора на ВМА (входът е от страната на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – София). Всички, които искат да се възползват от възможността, трябва да си запишат предварително час на телефон 02/ 92 25 989, от 09.00 до 14.00 часа.
Лаймската болест е бактериално инфекциозно заболяване, което се причинява от един вид спирохета и се разпространява чрез ухапване от кърлеж. Най-много случаи има през лятото и есента, когато тези насекоми са най-активни.
Често ухапването може да не бъде забелязано от човека. Заболяването протича в няколко фази и причинява увреждане на кожата, ставите, сърцето и нервната система на човека. Ранната фаза се развива винаги на мястото на ухапването от кърлежа и предизвиква образуването на характерен, разширяващ се червен кръг в кожата. Болният не е заразен за околните. Интервалът от първия контакт на човека с причинителя до изявата на първите оплаквания на заболяването се нарича инкубационен период. При Лаймската болест той е от 3 до 30 дни.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД