Хора със специални потребности и актьори изнасят представление

Хора със специални потребности и актьори изнасят представлениеХора със специални потребности, професионални актьори и психолози се обединяват пред публика тази вечер в проект, наречен "Живот с маски". С различни похвати актьорите ще покажат какво е да си човек с увреждане, борещ се за равен шанс на пазара на труда и сред обществото, а след края на представлението със свободен вход ще има дискусия по темата с хората, живеещи с тези проблеми и със специалистите, които им помагат.
Автори на проекта са екипът на неправителствената организация Театър "Цвете" и сътрудници от други европейски държави, където проблемите на хората с увреждания за намиране на работа са също толкова сериозни, колкото в България. Събитието се провежда в партньорство с платформата за образователен театър "Educathe+", и се финансира като част от стратегическото партньорство по "Еразъм+" в седем европейски държави, включително Турция, Гърция, Белгия, Италия, Латвия и Хърватия.
Представлението носи послание за самостоятелност, самочувствие, положителен мироглед, приятелство, солидарност и включване, описват го организаторите.
В програмата ще има техники от образователната драма, кукления театър и форум театъра. Различните актьрски похвати и скриването зад маски могат да помогнат на участниците да разберат по-добре другите и да си представят тежестта на различните житейски фактори и увреждания. Това ще помогне и на публиката да разбере проблемите в живота на хората с увреждания, и на хората с увреждания да получат вдъхновение и идеи за нови умения, с които да подобрят живота си и да се преборят за повече конкурентност на пазара на труда.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД