Театър "Българска армия" подари книжки на детска клиника по УНГ

Театър "Българска армия" подари книжки на детска клиника по УНГВоенномедицинска академия получи дарение за своите най-малки пациенти. Театър "Българска армия" предостави близо 100 книжки на децата, лекуващи се в Клиниката "Ушни, носни и гърлени болести" към болницата.
Книгите са събрани благодарение на инициативата "Дари книга, ела на театър", която се проведе в края на месец май. Хиляди българи се включиха в нея, с което зарадваха още малчуганите от Отделението по детска кардиология към Национална кардиологична болница, както и тези, които се обучават в читалището "Георги Димитров“ в село Ковачевци.
Инициативата е чудесна, защото ни помага да се борим със страшния образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите, каза полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, временно изпълняващ длъжността началник на ВМА. И благодари на Театър "Българска армия" за ценното дарение.
Оборудването на клиниката с детска библиотека е поредната крачка към подобряване комфорта на пациентите, каза още проф. Мутафчийски и показа аквариума с рибки, с който децата се развличат в болницата, както и техните рисунки, направени по време на престоя им.
Подобни инициативи трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот", коментира от своя страна проф. Венцислав Цветков, който оглавява Клиника "Ушни, носни и гърлени болести". И уточни, че той и екипът му ще продължат да помагат на още много деца.
Инициативата на "Българска армия“ събра 3 570 тома книги само за няколко дни.
„Здравна поща”

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД